Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC sterkste in derby tegen MVV

Geplaatst opzaterdag 14 november 2020 - 22:52

Roda JC is zaterdagavond in eigen huis met een 2-0 eindstand als sterkste uit de bus gekomen in de krachtmeting tegen MVV.

Danny Bakker bracht voor rust zijn team op 1-0 en Roland Alberg bepaalde de eindstand in blessuretijd vanaf de penaltystip op 2-0. De Kerkradenaren hadden sinds 18 september jl. geen competitiewedstrijd meer gewonnen.

Aanvallende start
De twee teams begonnen aanvallend aan de wedstrijd en de eerste kans was voor Amir Absalem, die naast kopte. De Kerkradenaren probeerden met snel spel de wedstrijd naar hun hand te zetten en MVV met lange ballen. Koen Kostons kreeg al vroeg een prachtkans om MVV op voorsprong te brengen. Hij nam aan de rand van de zestien alle tijd, maar schoot over. Er was weinig variatie in de opbouw van de Sterrendragers, maar zij werden door Roda JC niet weggespeeld.

Roda JC op voorsprong
De Kerkradenaren kwamen na bijna een half uur op voorsprong door Danny Bakker. Hij kreeg de bal van Fabian Serrarens en schoot het leer vervolgens via de paal binnen: 1-0. Kort daarna kreeg MVV de kans op gelijke hoogte te komen toen Arne Naudt de bal uit een hoekschop kreeg en net naast het doel van Miguel Santos schoot. Ook Koen Kostons zag zijn schot uit een hoekschop naast verdwijnen.

Bij Roda JC zorgde vooral Thijmen Goppel op rechts voor gevaar. Met een lange sprint ging hij alleen op doelman Mike Havekotte af, maar knalde de bal tegen de Maastrichtse goalie aan. Ook Benjamin Bouchouari was dichtbij een treffer, maar zijn schot ging naast.

Jagen op gelijkmaker
Met dezelfde spelers werd de wedstrijd na rust vervolgd. MVV moest aanvallen om de achterstand weg te werken, maar opnieuw zorgde de razendsnelle Thijmen Goppel voor gevaar. Zijn schot was echter te zwak om de MVV-doelman te verrassen. De Maastrichtenaren joegen op de gelijkmaker, maar hadden de pech dat Joeri Schroijen geen geluk had met zijn aanvallen.

Santos had daarna het geluk een bal van Raoul Last uit de kruising te kunnen tikken. MVV deelde wat speldenprikjes uit, maar was onmachtig om de gelijkmaker te scoren. Ook Roda liet zich niet onbetuigd, maar een schot van Patrick Pflücke kwam via doelman Mike Havekotte en de paal terug in het veld.

MVV zette in de laatste minuten van de derby alle zeilen bij om nog een punt uit Kerkrade weg te slepen, wisselde Naudts voor Thomas van Bommel, maar de Maastrichtenaren verloren alle kopduels in de zestien van Roda JC.

Penalty
De Kerkradenaren werden stevig onder druk gezet, maar wisten in blessuretijd nog op 2-0 te komen. Amir Absalem kreeg de bal er tot twee keer toe niet in, maar Salasiwa maakte hands. Hij kon met rood vertrekken, waarna Roland Alberg de penalty verzilverde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen