Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC speelt gelijk tegen Jong AZ

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 22:10

Roda JC heeft in het Parkstad Limburg Stadion met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong AZ.

De Kerkraadse ploeg kon opnieuw de volle buit niet binnenhalen en mocht daar tegen de Alkmaarse talenten nog niet eens ontevreden mee zijn.

Dwingender
Roda was in de beginfase dwingender en aanvallender. De meeste aanvallen gingen over rechts en leverden enkele kleine kansjes op. Maar weer had Roda veel moeite met scoren. Na een half uur kwam Jong AZ onverwacht op voorsprong.

Bedenkelijk
De Tsjech Richard Sedlácek kon in tweede instantie van dichtbij binnen schieten, 0-1. Dat was een domper voor de Kerkraadse ploeg die daarna vrijwel niets meer liet zien. Het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau.

Eerste kans
In de rust wisselde Jean-Paul de Jong Nicky Souren voor Antonio Cotán. maar de eerste kans was voor de Alkmaarse talenten. Richonell Margaret kon tot twee keer toe Roda op grotere achterstand zetten, maar faalde. En deze keer was het Roda dat vrij verrassend de gelijkmaker scoorde.

Corner
Yann Bisseck kopte uit een corner de 1-1 binnen. Roda leek de smaak te pakken hebben en Jordy Croux nam de volgende treffer voor zijn rekening. Een diagonaal schot vanaf links bracht de 2-1 op het scorebord. Lang duurde de weelde van de voorsprong niet. Thijs Oosting bracht Jong AZ weer op gelijke hoogte (2-2).

Dichtbij
Daarna was Jordy Croux, op aangeven van Romario Rösch dichtbij zijn tweede treffer van de avond, maar doelman Jasper Schendelaar redde.

Voor de zevende keer op rij kon Roda niet winnen en kan niet tevreden zijn over de sportieve resultaten in de eerste competitiehelft.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen