Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC speelt gelijk tegen Jong AZ

Geplaatst opvrijdag 13 december 2019 - 22:10

Roda JC heeft in het Parkstad Limburg Stadion met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong AZ.

De Kerkraadse ploeg kon opnieuw de volle buit niet binnenhalen en mocht daar tegen de Alkmaarse talenten nog niet eens ontevreden mee zijn.

Dwingender
Roda was in de beginfase dwingender en aanvallender. De meeste aanvallen gingen over rechts en leverden enkele kleine kansjes op. Maar weer had Roda veel moeite met scoren. Na een half uur kwam Jong AZ onverwacht op voorsprong.

Bedenkelijk
De Tsjech Richard Sedlácek kon in tweede instantie van dichtbij binnen schieten, 0-1. Dat was een domper voor de Kerkraadse ploeg die daarna vrijwel niets meer liet zien. Het spelpeil zakte naar een bedenkelijk niveau.

Eerste kans
In de rust wisselde Jean-Paul de Jong Nicky Souren voor Antonio Cotán. maar de eerste kans was voor de Alkmaarse talenten. Richonell Margaret kon tot twee keer toe Roda op grotere achterstand zetten, maar faalde. En deze keer was het Roda dat vrij verrassend de gelijkmaker scoorde.

Corner
Yann Bisseck kopte uit een corner de 1-1 binnen. Roda leek de smaak te pakken hebben en Jordy Croux nam de volgende treffer voor zijn rekening. Een diagonaal schot vanaf links bracht de 2-1 op het scorebord. Lang duurde de weelde van de voorsprong niet. Thijs Oosting bracht Jong AZ weer op gelijke hoogte (2-2).

Dichtbij
Daarna was Jordy Croux, op aangeven van Romario Rösch dichtbij zijn tweede treffer van de avond, maar doelman Jasper Schendelaar redde.

Voor de zevende keer op rij kon Roda niet winnen en kan niet tevreden zijn over de sportieve resultaten in de eerste competitiehelft.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen