Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC speelt gelijk na spectaculaire wedstrijd in Volendam

Geplaatst opmaandag 13 september 2021 - 22:21

Roda JC heeft genoegen moeten nemen met een 2-2 gelijkspel in Volendam. Wel kwamen de Kerkradenaren twee keer terug van een achterstand.

Ondanks het terugkomen van een achterstand heeft Roda twee punten laten liggen in Volendam. Ze hadden de meeste kansen en speelden het grootste gedeelte van de tweede helft tegen tien man.

Scorende ploegen
Het treffen tussen Roda JC en Volendam was er één tussen twee trefzekere ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Wellicht zorgde die wetenschap bij beide ploegen voor een voorzichtige openingsfase. Toch was het Roda JC dat gedurende de eerste helft sterker werd. Met name Bryan Limbombe was een plaag voor de Volendamse verdedigers.

Blunder
Tegen de verhouding in waren het de Volendammers die op voorsprong kwamen in de 27e minuut. Topscoorder Robert Mühren kreeg de bal op een presenteerblaadje van Roda speler Richard Jensen. Jensen speelde de bal helemaal verkeerd terug in zijn eigen strafschopgebied waardoor Mühren eenvoudig kon profiteren.

Veerkracht
Ondanks deze tegenslag bleef Roda aanvallend voetballen. In de 29e minuut kwam Vossebelt oog in oog te staan met doelman Barry Lauwers en in de 45e minuut raakte uitblinker Limbombe de buitenkant van de paal. Ondanks de vele kansen en het goede voetbal, ging Roda JC met een achterstand de rust in.

Rode kaart
In de 52e minuut kreeg Volendam aanvaller Daryl van Mieghem de rode kaart. Waar hij in de eerste helft geel kreeg wegens protesteren, pakte hij zijn tweede gele kaart na een domme overtreding op Jensen.

Loon naar werken
In de 75e minuut was er dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Deze keer geen uitgespeelde aanval, maar een hoekschop van Xian Emmers werd lichtjes aangeraakt door Volendammer Boy Deul die de bal in het eigen doel zag verdwijnen.

Krankzinnig slot
Waar Roda tegen tien man op jacht ging naar de overwinning, was het Volendam in de 85e minuut die de 2-1 scoorde. Het was wederom verdediger Jensen die er niet goed uitzag in het duel met Kasius die vervolgens onberispelijk binnen schoot. Veel tijd om van de voorsprong te genieten kreeg Volendam niet. Slechts twee minuten later viel de bal wederom uit een hoekschop voor de voeten van de vrijstaande Stefano Marzo. Die kon de bal nog aannemen en vervolgens hard uithalen voor opnieuw de gelijkmaker.

Gelijkspel
In de laatste minuten kwamen er nog mogelijkheden voor beide ploegen. Hierdoor bleef het ongemeen spannend totdat scheidsrechter Ruperti na 95 minuten een einde maakte aan de enerverende wedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen