Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC speelt gelijk bij FC Dordrecht

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 21:57

Roda JC heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Dordrecht.

De Kerkradenaren kwamen na een achterstand op gelijke hoogte bij de ploeg die laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Interlandverplichtingen
Trainer Claudio Braga, ex-Fortuna, had zijn basis moeten aanpassen vanwege interlandverplichtingen en blessures. Dat hielp de geplaagde coach niet, Dordrecht blijft met slechts één overwinning op de onderste plek. Roda blijft 13e.

Eerste kans
In de achtste minuut kregen beide teams hun eerste kans. Jordy Croux legde de bal klaar voor zijn linkervoet en haalde van ver uit, buiten het bereik van doelman Petar Stoskovic. De bal belandde op de paal. Aan de andere kant ranselde Roda-goalie Tom Muyters een schot van 20 meter uit de kruising.

Afwachtend
De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong begon afwachtend aan het duel 'aan de Krommedijk' maar raakte in de 20e minuut opnieuw het aluminium: Ronald Alberg raakte deze keer de lat. En ook nu meteen weer aan de andere kant ook gevaar: een vrije trap werd door Daryl Werker achter zijn eigen doelman gekopt en dus kwam Dordrecht met het nodige geluk op voorsprong.

Net voor het half uur weer een goede kans voor Roda, Croux gaf de bal voor maar Romario Rösch slaagde er niet in zijn voet tegen de bal te krijgen. Muyters zat er in de 36e minuut goed bij toen hij een schot van spits Pedro Marques nog net tot corner kon tikken.

Competitiedebuut
Daryl Werker raakte geblesseerd bij die actie en moest een paar minuten later het veld verlaten. De bijna 19-jarige Yann Bisseck, die gehuurd wordt van 1.FC Köln, verving vlak voor het eind van de 1e helft, de aanvoerder en maakte zijn competitiedebuut centraal achterin. In de extra tijd van de 1e helft kwam Roda gelijk. Bij een aanval door het midden gaf Rösch de bal op maat aan Ugbo die de 1-1 binnentikte.

Mogelijkheid
Ugbo, die zijn 8e goal had gescoord, kreeg ook de eerste mogelijkheid na rust voor Roda. Nu lepelde hij de bal net over het Dordrecht-doel. Na een uur bracht Jean-Paul de Jong zijn tweede wissel: Chance Simakala kwam voor Romario Rösch. Ook Ivan Prtajin kwam later nog in het veld maar Roda houdt moeite met scoren buitenshuis. Dordrecht was in de 90e minuut nog dicht bij een doelpunt maar o.a. een inzet van Jari Schuurman ging via een Roda-speler over. En dus pakten beide ploegen een punt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen