Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC speelt gelijk bij FC Dordrecht

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 21:57

Roda JC heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Dordrecht.

De Kerkradenaren kwamen na een achterstand op gelijke hoogte bij de ploeg die laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Interlandverplichtingen
Trainer Claudio Braga, ex-Fortuna, had zijn basis moeten aanpassen vanwege interlandverplichtingen en blessures. Dat hielp de geplaagde coach niet, Dordrecht blijft met slechts één overwinning op de onderste plek. Roda blijft 13e.

Eerste kans
In de achtste minuut kregen beide teams hun eerste kans. Jordy Croux legde de bal klaar voor zijn linkervoet en haalde van ver uit, buiten het bereik van doelman Petar Stoskovic. De bal belandde op de paal. Aan de andere kant ranselde Roda-goalie Tom Muyters een schot van 20 meter uit de kruising.

Afwachtend
De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong begon afwachtend aan het duel 'aan de Krommedijk' maar raakte in de 20e minuut opnieuw het aluminium: Ronald Alberg raakte deze keer de lat. En ook nu meteen weer aan de andere kant ook gevaar: een vrije trap werd door Daryl Werker achter zijn eigen doelman gekopt en dus kwam Dordrecht met het nodige geluk op voorsprong.

Net voor het half uur weer een goede kans voor Roda, Croux gaf de bal voor maar Romario Rösch slaagde er niet in zijn voet tegen de bal te krijgen. Muyters zat er in de 36e minuut goed bij toen hij een schot van spits Pedro Marques nog net tot corner kon tikken.

Competitiedebuut
Daryl Werker raakte geblesseerd bij die actie en moest een paar minuten later het veld verlaten. De bijna 19-jarige Yann Bisseck, die gehuurd wordt van 1.FC Köln, verving vlak voor het eind van de 1e helft, de aanvoerder en maakte zijn competitiedebuut centraal achterin. In de extra tijd van de 1e helft kwam Roda gelijk. Bij een aanval door het midden gaf Rösch de bal op maat aan Ugbo die de 1-1 binnentikte.

Mogelijkheid
Ugbo, die zijn 8e goal had gescoord, kreeg ook de eerste mogelijkheid na rust voor Roda. Nu lepelde hij de bal net over het Dordrecht-doel. Na een uur bracht Jean-Paul de Jong zijn tweede wissel: Chance Simakala kwam voor Romario Rösch. Ook Ivan Prtajin kwam later nog in het veld maar Roda houdt moeite met scoren buitenshuis. Dordrecht was in de 90e minuut nog dicht bij een doelpunt maar o.a. een inzet van Jari Schuurman ging via een Roda-speler over. En dus pakten beide ploegen een punt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen