Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC speelt gelijk bij FC Dordrecht

Geplaatst opvrijdag 15 november 2019 - 21:57

Roda JC heeft met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Dordrecht.

De Kerkradenaren kwamen na een achterstand op gelijke hoogte bij de ploeg die laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Interlandverplichtingen
Trainer Claudio Braga, ex-Fortuna, had zijn basis moeten aanpassen vanwege interlandverplichtingen en blessures. Dat hielp de geplaagde coach niet, Dordrecht blijft met slechts één overwinning op de onderste plek. Roda blijft 13e.

Eerste kans
In de achtste minuut kregen beide teams hun eerste kans. Jordy Croux legde de bal klaar voor zijn linkervoet en haalde van ver uit, buiten het bereik van doelman Petar Stoskovic. De bal belandde op de paal. Aan de andere kant ranselde Roda-goalie Tom Muyters een schot van 20 meter uit de kruising.

Afwachtend
De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong begon afwachtend aan het duel 'aan de Krommedijk' maar raakte in de 20e minuut opnieuw het aluminium: Ronald Alberg raakte deze keer de lat. En ook nu meteen weer aan de andere kant ook gevaar: een vrije trap werd door Daryl Werker achter zijn eigen doelman gekopt en dus kwam Dordrecht met het nodige geluk op voorsprong.

Net voor het half uur weer een goede kans voor Roda, Croux gaf de bal voor maar Romario Rösch slaagde er niet in zijn voet tegen de bal te krijgen. Muyters zat er in de 36e minuut goed bij toen hij een schot van spits Pedro Marques nog net tot corner kon tikken.

Competitiedebuut
Daryl Werker raakte geblesseerd bij die actie en moest een paar minuten later het veld verlaten. De bijna 19-jarige Yann Bisseck, die gehuurd wordt van 1.FC Köln, verving vlak voor het eind van de 1e helft, de aanvoerder en maakte zijn competitiedebuut centraal achterin. In de extra tijd van de 1e helft kwam Roda gelijk. Bij een aanval door het midden gaf Rösch de bal op maat aan Ugbo die de 1-1 binnentikte.

Mogelijkheid
Ugbo, die zijn 8e goal had gescoord, kreeg ook de eerste mogelijkheid na rust voor Roda. Nu lepelde hij de bal net over het Dordrecht-doel. Na een uur bracht Jean-Paul de Jong zijn tweede wissel: Chance Simakala kwam voor Romario Rösch. Ook Ivan Prtajin kwam later nog in het veld maar Roda houdt moeite met scoren buitenshuis. Dordrecht was in de 90e minuut nog dicht bij een doelpunt maar o.a. een inzet van Jari Schuurman ging via een Roda-speler over. En dus pakten beide ploegen een punt.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen