Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC slaagt voor test met publiek

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 6:39

De eerste serieuze test bij Roda JC van een wedstrijd met publiek, is goed verlopen. Ruim 800 fans waren in het stadion voor een oefenpotje tegen Eindhoven. Op wat kleine dingetjes na verliep alles prima.

Een verslag vanaf de Zuid-tribune.

Lange rij
Het is 19:40 uur als we ergens rond het stadion parkeren. Er staat dan al een lange rij (waarbij afstand houden overigens onmogelijk is) omdat er maar één toegangspoort open is. Slechts één steward om 800 online tickets te scannen, dat lijkt een beetje weinig. Als iemand van de suppoosten dat opmerkt, gaat er een ingang extra open. Maar bij binnenkomst heeft het beginsignaal dan al geklonken.

Daarvoor moet je nog langs twee EHBO-medewerkers die telkens dezelfde vraag stellen: "Heeft u coronagerelateerde klachten?" luidt de retorische vraag. Niemand zegt ja en iedereen mag naar binnen.

Looprichting
Eenmaal in het stadion, wijzen pijlen en looprichtingen je de weg naar de tribune. Een steward zegt dat je een plekje moet zoeken op de stoeltjes met een groene sticker. Dat valt nog niet mee, maar ergens in de nok van het stadion is er zowaar nog eentje vrij. Op die manier blijft iedereen 1,5 meter van elkaar vandaan. Ook stelletjes of mensen uit hetzelfde huishouden mogen niet naast elkaar zitten.

roda3

Lange Jan
Toch heeft het wel wat. Afstand heeft ook voordelen. Geen last van een verstokte roker naast je of lange Jan voor je waardoor je de helft mist. En de tribune lijkt zowaar uitverkocht. Als straks het hele stadion op deze manier wordt gebruikt, zullen in elk hoekje supporters zitten.

Juichen
Het door Mark Rutte geopperde juichverbod blijkt niet realistisch. Roda zal deze avond drie keer scoren en al die keren wordt er gejuicht en geklapt. Niemand die er iets van zegt. Emotie hoort bij voetbal, maar daar waren de burgemeesters ook al achter.

Rondleiding
Om 20:45 uur is het rust. Wie naar de wc moet of een pilsje wil halen, krijgt er een gratis rondleiding door het stadion bij. De uitgang is helemaal rechts en de ingang helemaal links. Zelfs de pisbak bij de mannen is voor driekwart afgesloten. Na rust kruipt men hier en daar een beetje naar elkaar toe maar over het algemeen houden de fans zich keurig aan de regels.

roda4

Geslaagd
Ook als het eindsignaal klinkt, is iedereen snel weer buiten. Roda wint met 3-1 en slaagt ook voor de eerste echte coronatest. Al zullen er straks in de competitie vier tot vijf keer zoveel supporters zijn. Maar dat is voor later zorg. Bovendien kan in deze tijd over een maand weer alles anders zijn. Net als in het voetbal zelf.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen