Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC-selectie uit topseizoen moet als voorbeeld dienen

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 20:36

Het seizoen 1994/1995 was het meest succesvolle uit de clubgeschiedenis van Roda JC. Het officieel erkende orgaan Roda 1962 gaat komend weekend terug in de tijd met een online reünie.

Het moet voor de vereniging het voorlopige hoogtepunt worden in het nog korte bestaan, waarin leden actief in contact komen met oud-spelers.

Contact houden
Roda 1962-voorzitter Stefan Kapell: "We organiseren voorafgaand aan ieder duel al een online warming-up en daarin spraken we onder meer al met spelers als Mads Junker, Maurice Graef en Eric van der Luer. Daarmee proberen we de fans in deze lastige coronatijd toch in contact te laten blijven met hun club."

Huub Stevens
Het succes van die sessies moet nu, in een groter gezelschap, een vervolg krijgen waarin het succes van het seizoen 1994-1995 centraal staat. "Ik kan al verklappen dat onder anderen Huub Stevens en Barry van Galen meedoen," aldus Kapell, "en alle Roda-fans kunnen via onze site intekenen om elkaar digitaal te ontmoeten en te luisteren naar verhalen van toen en vragen te stellen. Het grootste Roda aller tijden is nog steeds een inspiratiebron voor alle Roda-fans", aldus Kapell.

Succes
Roda JC eindigde dat seizoen op de tweede plek. Zelfs het Ajax dat uiteindelijk Champions League-winnaar werd en later ook de wereldtitel voor clubteams naar Amsterdam haalde, kreeg de mannen van Huub Stevens tot tweemaal toe niet op de knieën. "Het is dus geen toeval dat dit weekend uitgekozen is", vertelt Kapell, "want in februari 1995 legde het succesteam van destijds de basis voor het latere succes met zeges op Vitesse, NAC en FC Twente én een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen het destijds ongenaakbare Ajax.

"Het publiek in De Meer trakteerde de mannen op een klaterend applaus. We hopen dat hun legendarische maand februari in 1995 als voorbeeld kan dienen voor de huidige ploeg. De komende maand februari is ook voor het huidige Roda JC belangrijk om het seizoen nog succesvol te maken. Dus de lichting 94/95 is een prachtig voorbeeld."

Vereniging
Roda 1962 werd in november vorig jaar opgericht en heeft inmiddels ruim 500 leden. Bij een aantal van 1000 leden heeft de vereniging het recht van inspraak als het gaat om onder meer clubkleuren, naam, speelstad.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen