Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC rekent voor seizoensstart niet op Gnjatic en spits

Geplaatst opzaterdag 11 augustus 2018 - 6:00

Met nog zeven dagen tot de openingswedstrijd tegen Jong Ajax lijkt het erop dat Roda JC-coach Robert Molenaar behoorlijk moet gaan improviseren.

De club richt haar pijlen nog op een nieuwe spits, maar die zal naar alle waarschijnlijkheid pas op een later moment aan de selectie worden toegevoegd, zegt de oefenmeester in gesprek met 1Limburg.

Balvast
"Het zal lastig worden om nog iemand vóór de eerste wedstrijd te halen. Daarnaast moet zo iemand dan nog in het team ingepast worden", aldus Molenaar, die graag een spits zou aantrekken die balvast is en van waarde kan zijn in de luchtduels. "Een type-Schahin, zeg maar."

Eerder deze week hengelde Roda al Ba-Muaka Simakala binnen. De Duitser debuteerde vrijdagavond in de verloren oefenwedstrijd tegen het Saoedi-Arabische Al-Batin (0-1). Molenaar is content over zijn optreden. "Met zijn explosiviteit en zijn techniek kan hij zeker in wedstrijden het verschil gaan maken."

Voetblessure
Er zijn echter personele problemen bij de Kerkradenaren. Mart Remans, een jong alternatief voor de spitspositie, staat met een voetblessure aan de kant. Mogelijk is een combinatie van het kunstgras en de warmte de oorzaak van de kwetsuur.

Foto: Etienne Zegers

Gnjatic
Ook middenvelder Ognjen Gnjatic staat met een soortgelijke blessure aan de kant. De Bosniër, een belangrijke speler in de as, heeft de afgelopen weken niet met de groep getraind. Molenaar rekent er niet op dat hij inzetbaar is wanneer Jong Ajax in Kerkrade op bezoek komt.

De coach is wel tevreden over de prestaties van Livio Milts. De jonge Belg lijkt, mede door de blessure van Gnjatic, in beeld om een basisplaats te veroveren.

Seizoensstart
Molenaar vindt het niet gepast om nu al een doelstelling voor het aankomende seizoen te formuleren. De seizoensstart is met tegenstanders Jong Ajax, Almere City, FC Twente en NEC in ieder geval loodzwaar. "Na een wedstrijd of vijf tot acht kan ik zeggen waar we staan. We gaan niet zomaar over de eerste ploegen heen lopen, dat lijkt me duidelijk. Maar we gaan zeker voor de winst", aldus Molenaar.

'We zijn begonnen in de kelder'
"Na jaren puinruimen wordt er nu een start gemaakt met bouwen", realiseert de coach zich. "En we zijn begonnen in de kelder. Daar moet de club de tijd voor krijgen en dan past het niet om nu te zeggen dat we ons gaan meten met wie dan ook. Saneren en direct presteren gaan meestal niet met elkaar samen."

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen