Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC is punten kwijt na afgewezen beroep

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 12:21

Roda JC krijgt definitief drie punten in mindering.

De beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal wees het beroep af dat de Kerkraadse club had aangetekend tegen de uitspraak van de licentiecommissie, begin oktober.

Zestien
Die oordeelde dat Roda vanwege het overtreden van diverse licentieregels drie punten in mindering zou moeten krijgen. Dat betekende dat de club uit Kerkrade het puntentotaal in de Keuken Kampioen Divisie ziet slinken tot zestien.

Boetes
Roda JC blijft op de ranglijst op de veertiende plek staan, met nu evenveel punten als Jong AZ. De geplaagde eerstedivisieclub uit Kerkrade moet ook twee geldboetes te betalen, van respectievelijk 10.000 en 2500 euro.

De sancties zijn definitief, omdat een uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken niet meer valt aan te vechten.

Niet heeft voldaan
De onafhankelijke licentiecommissie stelde eind juni een onderzoek in naar Roda JC. Het controlerende college kwam tot de conclusie dat de club aan diverse licentieregels niet heeft voldaan. De voornaamste overtreding was dat de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde eigenaar van Roda, zonder toestemming meer dan 25 procent van de aandelen had gekregen.

Letterlijk het stadion uit
Boze fans zetten De la Vega eind september tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap letterlijk het stadion uit, uit onvrede over het uitblijven van investeringen. De Mexicaan weigerde aanvankelijk te vertrekken bij de financieel zo geplaagde club, maar na bemiddeling door de gemeente Kerkrade en de KNVB besloot De la Vega alsnog af te zien van de definitieve overname.

Eind oktober werd Roda JC gered door een groep (lokale) ondernemers, die bijna 80 procent van de aandelen in handen kregen. Ze dienden ook net op tijd de vereiste bankgarantie in bij de KNVB. Herman Huirne werd aangesteld als nieuwe algemeen directeur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen