Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC is punten kwijt na afgewezen beroep

Geplaatst opdonderdag 5 december 2019 - 12:21

Roda JC krijgt definitief drie punten in mindering.

De beroepscommissie licentiezaken betaald voetbal wees het beroep af dat de Kerkraadse club had aangetekend tegen de uitspraak van de licentiecommissie, begin oktober.

Zestien
Die oordeelde dat Roda vanwege het overtreden van diverse licentieregels drie punten in mindering zou moeten krijgen. Dat betekende dat de club uit Kerkrade het puntentotaal in de Keuken Kampioen Divisie ziet slinken tot zestien.

Boetes
Roda JC blijft op de ranglijst op de veertiende plek staan, met nu evenveel punten als Jong AZ. De geplaagde eerstedivisieclub uit Kerkrade moet ook twee geldboetes te betalen, van respectievelijk 10.000 en 2500 euro.

De sancties zijn definitief, omdat een uitspraak van de beroepscommissie licentiezaken niet meer valt aan te vechten.

Niet heeft voldaan
De onafhankelijke licentiecommissie stelde eind juni een onderzoek in naar Roda JC. Het controlerende college kwam tot de conclusie dat de club aan diverse licentieregels niet heeft voldaan. De voornaamste overtreding was dat de Mexicaanse investeerder Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde eigenaar van Roda, zonder toestemming meer dan 25 procent van de aandelen had gekregen.

Letterlijk het stadion uit
Boze fans zetten De la Vega eind september tijdens de thuiswedstrijd tegen De Graafschap letterlijk het stadion uit, uit onvrede over het uitblijven van investeringen. De Mexicaan weigerde aanvankelijk te vertrekken bij de financieel zo geplaagde club, maar na bemiddeling door de gemeente Kerkrade en de KNVB besloot De la Vega alsnog af te zien van de definitieve overname.

Eind oktober werd Roda JC gered door een groep (lokale) ondernemers, die bijna 80 procent van de aandelen in handen kregen. Ze dienden ook net op tijd de vereiste bankgarantie in bij de KNVB. Herman Huirne werd aangesteld als nieuwe algemeen directeur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen