Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC pakt punt tegen FC Eindhoven na slechte start

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 21:55

Roda JC heeft vrijdagavond een punt gepakt op bezoek bij FC Eindhoven.

In het Jan Louwers Stadion werd het 1-1.

Vroege achterstand
Na een belabberde start keken de Kerkradenaren al vroeg tegen een achterstand aan in de lichtstad. Na twee minuten spelen leverde Livio Milts vlakbij het eigen zestienmetergebied kinderlijk eenvoudig de bal in bij Samy Bourard. De aanvaller van FC Eindhoven liet Roda-goalie Tom Muyters vervolgens kansloos en schoof de bal in de verre hoek.

Hakje
Pas na een kwartier liet Roda de tanden zien. Timothy Durwael kwam in kansrijke positie, maar schoot de bal hoog over. Niet veel later probeerde Jordy Croux de bal op fraaie wijze met een hakje te spelen. Dat lukte niet helemaal. De Belg struikelde over zijn eigen voeten. Uiteindelijk kon hij er zelf wel om lachen.

Gele kaarten
Grote kansen voor de Koempels bleven verder uit in de eerste helft. Wel liepen Milts (schwalbe) en Antonio Cotán nog tegen een gele kaart op. De Spanjaard moest ingrijpen na een slechte aanname.

Wissels
Trainer Jean-Paul de Jong bracht in de tweede helft met Romario Rösch vers bloed in het veld. Hij viel in voor Milts, die niet écht lekker in de wedstrijd zat. Roda voerde de druk op en dat resulteerde in de 48ste minuut tot een kans voor Croux. De Belg leek de gelijkmaker op de schoen te hebben, maar zijn schot ging net naast. Even later kreeg ook Cotán een kans.

Gelijkmaker
In de 73ste minuut was het wel raak voor de Kerkradenaren. Na een voorzet van Croux verschalkte Ike Ugbo Eindhoven-doelman Ruud Swinkels met een kopbal. Daarna ging het spel over en weer.

Redding Muyters
FC Eindhoven kreeg vervolgens nog een grote kans. Met een katachtige reflex kon Muyters voorkomen dat Roda in de 82ste minuut alsnog op achterstand kwam. In de laatste minuut haalde Daryl Werker nog venijnig uit, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper van de Eindhovenaren.

Onderste regionen
Door het gelijkspel staan de Kerkradenaren nog steeds in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Roda staat na de puntendeling in Eindhoven vijftiende

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen