Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC pakt punt tegen FC Eindhoven na slechte start

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 21:55

Roda JC heeft vrijdagavond een punt gepakt op bezoek bij FC Eindhoven.

In het Jan Louwers Stadion werd het 1-1.

Vroege achterstand
Na een belabberde start keken de Kerkradenaren al vroeg tegen een achterstand aan in de lichtstad. Na twee minuten spelen leverde Livio Milts vlakbij het eigen zestienmetergebied kinderlijk eenvoudig de bal in bij Samy Bourard. De aanvaller van FC Eindhoven liet Roda-goalie Tom Muyters vervolgens kansloos en schoof de bal in de verre hoek.

Hakje
Pas na een kwartier liet Roda de tanden zien. Timothy Durwael kwam in kansrijke positie, maar schoot de bal hoog over. Niet veel later probeerde Jordy Croux de bal op fraaie wijze met een hakje te spelen. Dat lukte niet helemaal. De Belg struikelde over zijn eigen voeten. Uiteindelijk kon hij er zelf wel om lachen.

Gele kaarten
Grote kansen voor de Koempels bleven verder uit in de eerste helft. Wel liepen Milts (schwalbe) en Antonio Cotán nog tegen een gele kaart op. De Spanjaard moest ingrijpen na een slechte aanname.

Wissels
Trainer Jean-Paul de Jong bracht in de tweede helft met Romario Rösch vers bloed in het veld. Hij viel in voor Milts, die niet écht lekker in de wedstrijd zat. Roda voerde de druk op en dat resulteerde in de 48ste minuut tot een kans voor Croux. De Belg leek de gelijkmaker op de schoen te hebben, maar zijn schot ging net naast. Even later kreeg ook Cotán een kans.

Gelijkmaker
In de 73ste minuut was het wel raak voor de Kerkradenaren. Na een voorzet van Croux verschalkte Ike Ugbo Eindhoven-doelman Ruud Swinkels met een kopbal. Daarna ging het spel over en weer.

Redding Muyters
FC Eindhoven kreeg vervolgens nog een grote kans. Met een katachtige reflex kon Muyters voorkomen dat Roda in de 82ste minuut alsnog op achterstand kwam. In de laatste minuut haalde Daryl Werker nog venijnig uit, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper van de Eindhovenaren.

Onderste regionen
Door het gelijkspel staan de Kerkradenaren nog steeds in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Roda staat na de puntendeling in Eindhoven vijftiende

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen