Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC pakt met tien man punt in Nijmegen

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 20:43

Roda JC Kerkrade heeft met tien man een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NEC.

De Kerkradenaren speelden in het Goffert-stadion in Nijmegen met 1-1 gelijk tegen NEC. Aanvoerder Kees Luyckx bracht Roda JC tien minuten voor rust op voorsprong, maar invaller Thomas Beekman maakte laat in de tweede helft gelijk.

Hachelijk moment
De voetballers van Roda JC begonnen fel aan de wedstrijd en zorgden na een paar minuten met een hoekschop al voor een hachelijk moment voor het Nijmeegse doel, maar de bal werd door de Nijmeegse defensie weggewerkt. De thuisploeg zorgde pas na een minuut of tien voor de eerste dreiging voor het doel van Miguel Santos, maar Stefano Marzo greep kundig in.

Deden niet voor elkaar onder
De twee ploegen deden niet voor elkaar onder. NEC mocht net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Elayis Tavzan schoot over het muurtje en het kostte Santos vervolgens de nodige moeite de bal tot hoekschop te tikken.

Roda JC had daarna het meeste balbezit en zocht naar een gaatje in de NEC-defensie. Aan de overkant werd de Roda-verdediging op de proef gesteld nadat Tavsan de diepte was ingestuurd. Het schot van de NEC-speler werd tot hoekschop verwerkt.

Poeier
Roda joeg op een doelpunt. Een poeier van Robert Klaasen ging maar net naast, maar aanvoerder Kees Luijckx trof doel nadat de bal door Fabian Serrarens uit een hoekschop was doorgekopt. Doelman Norbert Alblas was kansloos en Roda JC stond met 0-1 voor.

NEC probeerde de achterstand voor rust weg te werken, maar een schot van Bart van Rooij ging over het doel van Santos en Benjamin Bouchouari greep op tijd in om een schot van Terell Ondaan te blokkeren.

Eerste kans
Diezelfde Ondaan kreeg na de hervatting een kans NEC op gelijke hoogte te brengen, maar knalde de bal over het doel van Santos. Roda had even de handen vol aan de Nijmeegse elf en kreeg 10 minuten na rust de eerste kans via Alberg. Zijn schot leverde voor doelman Alblas geen probleem op.

Rode kaart
NEC joeg op de gelijkmaker. Rens van Eijden schoot de bal uit een hoekschop over en met nog een half uur te spelen kon Roland Alberg na een overtreding op Tavsan met een rode kaart inrukken.

Met tien spelers moesten de Kerkradenaren de thuisploeg van de gelijkmaker afhouden, maar zij kregen ook zelf wat kansjes. Een vrije trap van invaller Jordy Croux was te laag en te kort en Alblas had daarna de nodige moeite om het schot van Croux onder controle te krijgen.

Gelijk
NEC drong aan en maakte zo’n 10 minuten voor tijd gelijk toen de bal uit een hoekschop bleef hangen bij de tweede paal, waarna Thomas Beekman de 1-1 scoorde.

Naast
Vijf minuten voor tijd werd Beekman in het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Kamphuis legde de bal op de stip, maar Syb van Ottele schoot naast.

NEC probeerde met verwoede pogingen de punten in eigen huis te houden, maar Roda JC hield stand en mocht met één punt de kleedkamer opzoeken.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen