Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC pakt met tien man punt in Nijmegen

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 20:43

Roda JC Kerkrade heeft met tien man een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen NEC.

De Kerkradenaren speelden in het Goffert-stadion in Nijmegen met 1-1 gelijk tegen NEC. Aanvoerder Kees Luyckx bracht Roda JC tien minuten voor rust op voorsprong, maar invaller Thomas Beekman maakte laat in de tweede helft gelijk.

Hachelijk moment
De voetballers van Roda JC begonnen fel aan de wedstrijd en zorgden na een paar minuten met een hoekschop al voor een hachelijk moment voor het Nijmeegse doel, maar de bal werd door de Nijmeegse defensie weggewerkt. De thuisploeg zorgde pas na een minuut of tien voor de eerste dreiging voor het doel van Miguel Santos, maar Stefano Marzo greep kundig in.

Deden niet voor elkaar onder
De twee ploegen deden niet voor elkaar onder. NEC mocht net buiten het strafschopgebied een vrije trap nemen. Elayis Tavzan schoot over het muurtje en het kostte Santos vervolgens de nodige moeite de bal tot hoekschop te tikken.

Roda JC had daarna het meeste balbezit en zocht naar een gaatje in de NEC-defensie. Aan de overkant werd de Roda-verdediging op de proef gesteld nadat Tavsan de diepte was ingestuurd. Het schot van de NEC-speler werd tot hoekschop verwerkt.

Poeier
Roda joeg op een doelpunt. Een poeier van Robert Klaasen ging maar net naast, maar aanvoerder Kees Luijckx trof doel nadat de bal door Fabian Serrarens uit een hoekschop was doorgekopt. Doelman Norbert Alblas was kansloos en Roda JC stond met 0-1 voor.

NEC probeerde de achterstand voor rust weg te werken, maar een schot van Bart van Rooij ging over het doel van Santos en Benjamin Bouchouari greep op tijd in om een schot van Terell Ondaan te blokkeren.

Eerste kans
Diezelfde Ondaan kreeg na de hervatting een kans NEC op gelijke hoogte te brengen, maar knalde de bal over het doel van Santos. Roda had even de handen vol aan de Nijmeegse elf en kreeg 10 minuten na rust de eerste kans via Alberg. Zijn schot leverde voor doelman Alblas geen probleem op.

Rode kaart
NEC joeg op de gelijkmaker. Rens van Eijden schoot de bal uit een hoekschop over en met nog een half uur te spelen kon Roland Alberg na een overtreding op Tavsan met een rode kaart inrukken.

Met tien spelers moesten de Kerkradenaren de thuisploeg van de gelijkmaker afhouden, maar zij kregen ook zelf wat kansjes. Een vrije trap van invaller Jordy Croux was te laag en te kort en Alblas had daarna de nodige moeite om het schot van Croux onder controle te krijgen.

Gelijk
NEC drong aan en maakte zo’n 10 minuten voor tijd gelijk toen de bal uit een hoekschop bleef hangen bij de tweede paal, waarna Thomas Beekman de 1-1 scoorde.

Naast
Vijf minuten voor tijd werd Beekman in het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Kamphuis legde de bal op de stip, maar Syb van Ottele schoot naast.

NEC probeerde met verwoede pogingen de punten in eigen huis te houden, maar Roda JC hield stand en mocht met één punt de kleedkamer opzoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen