Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC overtuigend langs Excelsior: 3-1

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 15:53

Roda JC heeft een even belangrijke als overtuigende zege geboekt. Thuis werd Excelsior in een aantrekkelijk duel met 3-1 verslagen, dankzij doelpunten van Serrarens, Vossebelt en Goppel.

Het duel tussen de nummers twaalf en zeven in de Keuken Kampioen Divisie was aantrekkelijk met regelmatig goed en verzorgd voetbal.

Aanvallend
De aanvallende intenties van beide ploegen kwamen vanaf de aftrap direct tot uiting toen Roda-doelman Jan Hoekstra al snel redding moest brengen op de inzet van Verhaar. De doelman, gehuurd van FC Groningen, raakte in de eerste wedstrijd van dit seizoen geblesseerd aan zijn schouder en hield zich de afgelopen tijd bezig met zijn revalidatie. Vijf minuten na die redding opende Ómarsson namens Excelsior de score. Dat gebeurde, randje buitenspel maar vooral in de omschakeling, nadat Roda JC'er Tijmen Goppel de paal raakte.

Middenveld
Roda-trainer Jurgen Streppel moest noodgedwongen een paar wijzigingen doorvoeren en stelde dat dusdanig op dat Excelsior pijn te doen. Toch zorgde dat in het begin voor een aantal lastige momenten maar gaandeweg die aantrekkelijke eerste helft kreeg de thuisclub meer grip op de wedstrijd. De beloning kwam er in de vorm van een treffer. Fabian Serrarens zorgde na 24 minuten voor 1-1. Het was de eerste treffer voor de spits in het shirt van Roda JC. Op aangeven van de snelle Goppel, tikte hij de bal binnen.

Tempo
Ook in de tweede zochten beide ploegen de aanval, op jacht naar de overwinning. Direct na rust nam Roda JC het initiatief en rondde Niek Vossebelt een goede en snelle aanval af met de tweede Kerkraadse treffer. Ook daarna golfde het spel op en neer, met als grootste verschil dat de verdediging van Roda JC nauwelijks nog een kans weggaf. Twintig minuten voor tijd besliste Goppel de wedstrijd. Hij benutte zijn snelheid en scoorde op aangeven van Serrarens: 3-1

Perspectief
Roda JC miste de geblesseerde Patrick Pflücke en de geschorste Roland Alberg tegen Excelsior. En beide spelers zijn er zeker niet bij in het volgende duel. Dat biedt anderen de gelegenheid om zich opnieuw te laten zien, zoals de 19-jarige talentvolle middenvelder Benjamin Bouchouari, die het vertrouwen dat hij tot nu toe krijgt terugbetaalt met steeds meer speelminuten. En zo heeft ook Tijmen Goppel zich terugeknokt in de basis en bekroonde dat met een assist en een belangrijk doelpunt.

Door deze zege heeft de ploeg van Jurgen Streppel, na een aantal matige weken, nu de draad weer opgepakt met twee overwinningen en een gelijkspel. Daardoor is er ook weer de aansluiting met het linkerrijtje. Volgende week vrijdagavond gaat Roda JC op bezoek bij Jong PSV in Eindhoven.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen