Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC overklast ADO Den Haag: 5-0

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 22:16

Roda JC heeft ADO Den Haag een gevoelige nederlaag bezorgd. De Kerkradenaren wonnen met 5-0 van de angstgegner, die in het Parkstad Limburg Stadion nauwelijks gevaarlijk was.

Roda JC trok vanaf het beginsignaal ten aanval tegen ADO Den Haag. Een voorzet van Patrick Pflücke ging naast en ook Bryan Lymbombe had geen geluk met zijn schot op doel. Na nauwelijks vijf minuten kwamen de Kerkradenaren met 1-0 voor tegen ADO Den Haag. Roda JC counterde snel na een slechte uittrap van doelman Koopmans en van afstand schoot Benjamin Bouchouari de bal tegen de touwen.

Gevaar
Aan de overkant zorgde Amar Catic direct daarna voor gevaar. Hij kwam in botsing met Rody de Boer, maar de Kerkraadse sluitpost kon verder.

Naast en over
Halverwege de eerste helft bestookte Samy Bourard het doel van de Kerkraadse goalie, maar de bal zeilde naast. Kort tevoren zag Bryan Limbombe zijn voorzet op Dylan Vente in het zijnet belanden. Roda JC bleef aanvallen. Patrick Pflücke bracht Dylan Vente in stelling, maar zijn schot ging over het Haagse doel.

Roda JC geeft niets weg
Roda JC gaf nauwelijks iets weg en bleef proberen de voorsprong te verdubbelen. Acht minuten voor rust probeerde Patrick Pflücke een vrije trap van afstand in het doel te schieten, maar Luuk Koopmans tikte de bal over de achterlijn. Even later belandde een schot van Dylan Vente via een Haagse verdediger in de handen van Koopmans. Op slag van rust moest de ADO-defensie alle zeilen bijzetten om een voorzet van Patrick Pflücke over de achterlijn te werken.

Gevoelige tik
Direct na rust deelde Roda JC het team van trainer Ruud Brood een gevoelige tik uit. Patrick Pflücke brak door op rechts en zette voor op Xian Emmers, die de bal tegen de Haagse touwen knalde: 2-0. Enkele minuten later kreeg doelman Koopmans een afstandsschot van Patrick Pflücke niet onder controle en was Dylan Vente er als de kippen bij om de bal binnen te tikken: 3-0. Roda bleef drukken en kansen creëren, maar een schot van Xian Emmers was té hard voor Pflücke en Limbombe om voor gevaar voor het ADO-doel te kunnen zorgen.

Kopbal Pflücke: 4-0
Twintig minuten voor het einde moest Luuk Koopmans de bal voor de vierde keer uit zijn doel halen. Xian Emmers zette perfect voor en Patrick Pflücke werkte de bal met zijn hoofd tegen de touwen. Roda JC kreeg daarna nog enkele kansen de score op te voeren, maar Jamie Yayi Mpie schoot de bal in het zijnet. Aan de overkant kopte Thomas Verheijdt de bal over het Kerkraadse doel.

Yayi Mpie scoort
In de slotfase maakte Jamie Yayi Mpie het Roda-feest compleet. Hij kreeg de bal van Patrick Pflücke en tikte het leer in het lege doel: 5-0. Dat was ook de eindstand in een wedstrijd, waarin de Kerkradenaren geen kind aan de tegenstander had.

Zesde in KKD
Roda JC staat met 40 punten zesde in de Keuken Kampioen Divisie en is nog slechts één punt verwijderd van de top 5.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen