Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC ontvangt 'brutaal' Eindhoven: 'Wordt een leuk duel'

Geplaatst opdonderdag 30 september 2021 - 19:07

Bij een overwinning op FC Eindhoven nestelt Roda JC Kerkrade zich in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Coach Jurgen Streppel verwacht een clash tussen twee ploegen met een vergelijkbare voetbalfilosofie.

"Er zit veel brutaliteit in, en dat vind ik mooi om te zien", zegt Streppel in de aanloop naar de negende competitiewedstrijd van het seizoen.

46 jaar
Roda JC verdedigt vrijdag in het Parkstad Limburg Stadion een 46 jaar durende ongeslagen status tegen Eindhoven. In 1975 werd, door een team waarin onder meer Dick Nanninga en Dick Advocaat een basisplaats hadden, voor het laatst verloren van de blauw-witten. Roda won negen van de daaropvolgende dertien ontmoetingen, vier keer werden de punten gedeeld.

'Voetballen goed'
Roda verloor een week geleden haar vorige competitiewedstrijd, uit bij ADO Den Haag (2-0). De Kerkradenaren, zelf twaalfde in de Keuken Kampioen Divisie, stuiten nu opnieuw op een hoger geklasseerde opponent. Toch ziet linksback Amir Absalem tegenstander Eindhoven niet per se als een concurrent op de lange termijn. "Ik denk dat het wel een goed voetballende ploeg is. Maar voetballende ploegen liggen ons doorgaans beter."

Live
De wedstrijd Roda JC Kerkrade - FC Eindhoven begint vrijdag om 20:00 uur. Het duel is dan live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen