Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC onderuit tegen jonkies FC Utrecht

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 21:59

Roda JC heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht verloren. Op Sportcomplex Zoudenbalch in de Domstad eindigde de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie voor een kleine 300 toeschouwers in een 2-1 zege voor Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht kreeg al kort na de aftrap een eerste kans, maar Jonas Arweiler kopte de bal naast het doel van Tom Muyters.

Gevaar
In de eerste minuten zorgden de Utrechtenaren voor wat gevaar, maar tot een serieus schot kwam het niet. Een poging van Roda JC de bal in het doel te krijgen strandde in de verdediging van de thuisploeg.

Counter
De volgende kans voor de Kerkradenaren kwam uit een hoekschop, maar aanvoerder Daryl Werker kopte de bal naast het Utrecht-doel. De Utrechtse jonkies probeerden daarna met een snelle counter de Roda-doelman te verschalken, maar de bal verdween naast het doel.

Prima redding
Een schot van Jordy Croux leverde geen probleem op voor de debuterende Utrecht-goalie Joey Houweling. Kort daarvoor had Tom Muyters met een prima redding de openingstreffer van de Utrechtenaren voorkomen.

Rösch brengt Roda JC op voorsprong
Roda JC kreeg in het laatste kwartier voor rust meerdere kansen. Eerst kopte Ike Ugbo een voorzet langs, maar even later kopte de vrijstaande Mario Rösch de bal in de Utrechtse touwen en stond de ploeg van trainer Jean Paul de Jong met 1-0 voor. Kort daarna moest doelman Houweling alle zeilen bijzetten om een schot van Jordy Croux te keren. Het bleef voor rust bij het ene doelpunt van Roda JC.

Druk
Jong FC Utrecht zette Roda JC in het begin van de tweede helft korte tijd onder druk, maar de rollen werden snel omgedraaid. Roland Alberg kreeg een voorzet van Jordy Croux niet onder controle en faalde om zijn ploeg op 0-2 te brengen.

Penalty
Tien minuten na rust kwam Jong FC Utrecht op 1-1 nadat Robert Klaasen Davy van den Berg in het strafschopgebied omver gekegeld had en Jonas Arweiler vanaf de stip de bal in het Roda-doel schoot.

Meer tempo
De wedstrijd kreeg halverwege de tweede helft iets meer tempo, maar ook de slordigheid nam toe. Roda JC kreeg via Maxime Gunst de kans om weer op voorsprong te komen, maar doelman Houweling redde prima op de uithaal van de verdediger. Roda had moeite met de Utrechtenaren, die kort nadat invaller Jeredy Hilterman de bal van dichtbij over tikte op 2-1 kwamen toen Hilterman een voorzet intikte.

Hilterman
Diezelfde Hilterman kreeg kort daarna de kans de wedstrijd op slot te gooien. Zijn kopbal werd door Muyters echter gekeerd. In de slotminuten scoorde Hilterman nog een keer, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Jong FC Utrecht bleef jagen op een derde doelpunt, maar Muyters pareerde een schot van de thuisploeg.

Uit de kruising
Roda JC probeerde nog een punt in de wacht te slepen, maar doelman Houweling tikte in de slotminuut een vrije trap van Robert Klaasen uit de kruising en hield zo de drie punten in Utrecht.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen