Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC onderuit tegen jonkies FC Utrecht

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 21:59

Roda JC heeft de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht verloren. Op Sportcomplex Zoudenbalch in de Domstad eindigde de wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie voor een kleine 300 toeschouwers in een 2-1 zege voor Jong FC Utrecht.

Jong FC Utrecht kreeg al kort na de aftrap een eerste kans, maar Jonas Arweiler kopte de bal naast het doel van Tom Muyters.

Gevaar
In de eerste minuten zorgden de Utrechtenaren voor wat gevaar, maar tot een serieus schot kwam het niet. Een poging van Roda JC de bal in het doel te krijgen strandde in de verdediging van de thuisploeg.

Counter
De volgende kans voor de Kerkradenaren kwam uit een hoekschop, maar aanvoerder Daryl Werker kopte de bal naast het Utrecht-doel. De Utrechtse jonkies probeerden daarna met een snelle counter de Roda-doelman te verschalken, maar de bal verdween naast het doel.

Prima redding
Een schot van Jordy Croux leverde geen probleem op voor de debuterende Utrecht-goalie Joey Houweling. Kort daarvoor had Tom Muyters met een prima redding de openingstreffer van de Utrechtenaren voorkomen.

Rösch brengt Roda JC op voorsprong
Roda JC kreeg in het laatste kwartier voor rust meerdere kansen. Eerst kopte Ike Ugbo een voorzet langs, maar even later kopte de vrijstaande Mario Rösch de bal in de Utrechtse touwen en stond de ploeg van trainer Jean Paul de Jong met 1-0 voor. Kort daarna moest doelman Houweling alle zeilen bijzetten om een schot van Jordy Croux te keren. Het bleef voor rust bij het ene doelpunt van Roda JC.

Druk
Jong FC Utrecht zette Roda JC in het begin van de tweede helft korte tijd onder druk, maar de rollen werden snel omgedraaid. Roland Alberg kreeg een voorzet van Jordy Croux niet onder controle en faalde om zijn ploeg op 0-2 te brengen.

Penalty
Tien minuten na rust kwam Jong FC Utrecht op 1-1 nadat Robert Klaasen Davy van den Berg in het strafschopgebied omver gekegeld had en Jonas Arweiler vanaf de stip de bal in het Roda-doel schoot.

Meer tempo
De wedstrijd kreeg halverwege de tweede helft iets meer tempo, maar ook de slordigheid nam toe. Roda JC kreeg via Maxime Gunst de kans om weer op voorsprong te komen, maar doelman Houweling redde prima op de uithaal van de verdediger. Roda had moeite met de Utrechtenaren, die kort nadat invaller Jeredy Hilterman de bal van dichtbij over tikte op 2-1 kwamen toen Hilterman een voorzet intikte.

Hilterman
Diezelfde Hilterman kreeg kort daarna de kans de wedstrijd op slot te gooien. Zijn kopbal werd door Muyters echter gekeerd. In de slotminuten scoorde Hilterman nog een keer, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Jong FC Utrecht bleef jagen op een derde doelpunt, maar Muyters pareerde een schot van de thuisploeg.

Uit de kruising
Roda JC probeerde nog een punt in de wacht te slepen, maar doelman Houweling tikte in de slotminuut een vrije trap van Robert Klaasen uit de kruising en hield zo de drie punten in Utrecht.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen