Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC onderuit bij De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 22:05

Een gewijzigd Roda JC heeft de negatieve sportieve resultaten niet kunnen ombuigen.

Bij De Graafschap verloor de ploeg van interim-trainer Maurice Verberne met 2-0.

Wijzigingen
Na de 1-5 thuisnederlaag tegen FC Den Bosch had Verberne zijn team op vijf plaatsen gewijzigd. Enerzijds gedwongen door een schorsing (Pepijn Schlösser) en blessures (onder meer Yann Bisseck en Maxime Gunst), anderzijds omdat Verberne andere, jonge spelers een kans gunde. Zo keerde doelman Radomir Novakovic terug onder de lat. Richard Jensen, Nicky Souren, Timothy Durwael en Roshon van Eijma startten in de basis.

Fout
Na vier minuten ging Richard Jensen in de fout, maar de verdediger zag tot zijn opluchting dat de bal op de paal van het eigen doel belandde. In de 20ste minuut ontsnapte een andere 'nieuweling': doelman Novakovic haalde Van Mieghem neer. Het Doetinchems publiek, 9.700 man sterk, riep om een rode kaart, maar het bleef bij geel. Net voor het einde van de eerste helft had Roda het eerste schot op doel. De poging van ver van Alberg kon doeman Hidde Jurjus echter niet in verlegenheid brengen.

Ruimte
De eerste kans na rust was voor Roda JC: Jurjus redde met moeite op een schot van Iké Ugbo. De thuisploeg zocht de aanval en dat leverde een grote kans op voor Nijland. Zijn inzet ging buitenkant paal naast. Roda kreeg ruimte om te counteren. Dat leverde een goede mogelijkheid op voor Jordy Croux, maar de Belgische buitenspeler scoort moeilijk dit seizoen.

Gepasseerd
De Vijverberg is een onneembare vesting in deze competitie. De Graafschap heeft dit seizoen thuis nog niet verloren. Sowieso verloor de ploeg van trainer Mike Snoei pas één van de 25 wedstrijden. Roda kon daar geen verandering in brengen ondanks dat de ploeg aardig speelde. In de 60ste minuut opende invaller Hamdaoui de score. Hij passeerde rechtsback Durwael en verschalkte Novakovic in de korte hoek.

Hard gewerkt
Verberne wisselde de geblesseerd geraakte Antonio Cotán. Hij werd vervangen door de aanvallende Mart Remans. Roda kwam vrijwel niet meer onder de druk uit en de Kerkraadse ploeg kon blij zijn dat een andere invaller, Callum Slattery naast schoot. Opnieuw was De Graafschap kansrijk, maar Novakovic ranselde een vrije trap uit het doel. Livio Milts kwam nog voor Durwael, maar een hard werkend Roda JC kon voor de veertiende keer geen drie punten pakken. In de 85ste minuut was het toch raak voor die andere De Graafschap-wissel: Slattery scoorde de 2-0.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen