Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC onderuit bij De Graafschap

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 22:05

Een gewijzigd Roda JC heeft de negatieve sportieve resultaten niet kunnen ombuigen.

Bij De Graafschap verloor de ploeg van interim-trainer Maurice Verberne met 2-0.

Wijzigingen
Na de 1-5 thuisnederlaag tegen FC Den Bosch had Verberne zijn team op vijf plaatsen gewijzigd. Enerzijds gedwongen door een schorsing (Pepijn Schlösser) en blessures (onder meer Yann Bisseck en Maxime Gunst), anderzijds omdat Verberne andere, jonge spelers een kans gunde. Zo keerde doelman Radomir Novakovic terug onder de lat. Richard Jensen, Nicky Souren, Timothy Durwael en Roshon van Eijma startten in de basis.

Fout
Na vier minuten ging Richard Jensen in de fout, maar de verdediger zag tot zijn opluchting dat de bal op de paal van het eigen doel belandde. In de 20ste minuut ontsnapte een andere 'nieuweling': doelman Novakovic haalde Van Mieghem neer. Het Doetinchems publiek, 9.700 man sterk, riep om een rode kaart, maar het bleef bij geel. Net voor het einde van de eerste helft had Roda het eerste schot op doel. De poging van ver van Alberg kon doeman Hidde Jurjus echter niet in verlegenheid brengen.

Ruimte
De eerste kans na rust was voor Roda JC: Jurjus redde met moeite op een schot van Iké Ugbo. De thuisploeg zocht de aanval en dat leverde een grote kans op voor Nijland. Zijn inzet ging buitenkant paal naast. Roda kreeg ruimte om te counteren. Dat leverde een goede mogelijkheid op voor Jordy Croux, maar de Belgische buitenspeler scoort moeilijk dit seizoen.

Gepasseerd
De Vijverberg is een onneembare vesting in deze competitie. De Graafschap heeft dit seizoen thuis nog niet verloren. Sowieso verloor de ploeg van trainer Mike Snoei pas één van de 25 wedstrijden. Roda kon daar geen verandering in brengen ondanks dat de ploeg aardig speelde. In de 60ste minuut opende invaller Hamdaoui de score. Hij passeerde rechtsback Durwael en verschalkte Novakovic in de korte hoek.

Hard gewerkt
Verberne wisselde de geblesseerd geraakte Antonio Cotán. Hij werd vervangen door de aanvallende Mart Remans. Roda kwam vrijwel niet meer onder de druk uit en de Kerkraadse ploeg kon blij zijn dat een andere invaller, Callum Slattery naast schoot. Opnieuw was De Graafschap kansrijk, maar Novakovic ranselde een vrije trap uit het doel. Livio Milts kwam nog voor Durwael, maar een hard werkend Roda JC kon voor de veertiende keer geen drie punten pakken. In de 85ste minuut was het toch raak voor die andere De Graafschap-wissel: Slattery scoorde de 2-0.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen