Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC neemt pas na rust afstand van FC Dordrecht

Geplaatst opvrijdag 3 december 2021 - 22:00

Roda JC heeft in Dordrecht met 2-5 van de plaatselijke FC gewonnen. De Kerkradenaren kwamen al vroeg op achterstand, maar maakten snel daarna gelijk. De mannen van coach Jurgen Streppel kregen voor rust meerdere kansen, maar namen pas halverwege de tweede helft afstand van de hekkensluiter.

Roda JC schoot op de Krommedijk in Dordrecht uit de startblokken tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Dylan Vente scoorde kort na de aftrap vanuit buitenspelpositie, doelman Liam Bossin greep de bal uit de lucht voordat Xian Emmers gevaarlijk kon worden, maar aan de overkant viel na zeven minuten de openingstreffer. Rody de Boer kon een schot van Jacky Donkor nog wegstompen, maar Mathis Suray schoot de bal binnen: 1-0.

Gelijkmaker
De voorsprong van de thuisclub was van korte duur. Doelman Bossin kreeg een schot van Dylan Vente niet onder controle, waarna Patrick Pflücke de bal in het Dordtse doel tikte.
Een paar minuten later zorgde Suray opnieuw voor gevaar, maar hij kopte de bal in handen van Rody de Boer.

Roda drukt
Roda JC was de bovenliggende ploeg, bleef drukken, maar slaagde er niet in de thuisploeg op achterstand te zetten. Doelman Bossin kon een schot van Patrick Pflücke met zijn kont keren, Bryan Limbombe schoot naast het Dordtse doel en de Dordtse goalie tikte korte tijd later een schot van diezelfde Limbombe over de achterlijn. Ondanks het veldoverwicht van de Kerkradenaren werd de eerste helft met 1-1 afgesloten.

Bal over het doel
Tien minuten na rust wisselde coach Streppel Stefano Marzo voor Jamil Takidine, maar Roda JC creëerde nauwelijks kansen. FC Dordrecht kreeg na een uur spelen de kans op voorsprong te komen. Stijn Meijer verscheen alleen voor de keeper , maar Rody de Boer keerde het schot met zijn voeten waarna Jacky Donkor de bal over het doel schoot.

Roda op voorsprong
Vijf minuten later kwam Roda JC op 1-2 door Dylan Vente, die de bal van dichtbij binnenschoot en enkele minuten later vergrootte Xian Emmers de voorsprong door de bal via doelman Bossin tegen de touwen te schieten. De ban was gebroken, want kort daarna trof Dylan Vente opnieuw doel en stond Roda JC met 1-4 voor.

Dordrecht dichterbij
Even later gaf Vente de bal af op Patrick Pflücke, die het leer in de korte hoek probeerde te knallen, maar naast schoot.
In de slotfase kwam Dordrecht nog dichterbij toen Stijn Meijer een voorzet van Mauro Savastano achter Rody de Boer werkte: 2-4. Meijer was daarna dichtbij de 3-4 door een foute terugkopbal van Niek Vossebelt op doelman De Boer.

Hattrick Vente
In blessuretijd miste invaller Jeremy Cijntje de kans om te scoren, maar even later bepaalde Dylan Vente met zijn derde treffer van de avond de eindstand op 2-5 en was de buit voor Roda binnen

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen