Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC moet rekenen op 1500 toeschouwers in Goffert

Geplaatst opmaandag 17 mei 2021 - 13:34

De kans is reëel dat er 1500 supporters in het Goffertstadion zitten wanneer Roda JC Kerkrade donderdag op bezoek gaat bij N.E.C. in de halve finale van de play-offs.

Demissioniair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid liet maandag na het corona-overleg weten dat er met toegangstesten nog publiek aanwezig kan zijn bij de play-offs voor Europees voetbal én promotie/degradatie. De bal ligt nu bij de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid.

Zicht op finale
Roda strijdt in die promotie/degradatie-play-offs om een plekje in de Eredivisie. Bij een overwinning donderdag op N.E.C. dwingt het team uit Kerkrade een plaats in de finale af, waarin dan FC Emmen of NAC Breda de tegenstander zou zijn. Zaterdag zorgde Roda voor een daverende verrassing door de hoogst geplaatste Keuken Kampioen Divisie-club, De Graafschap, uit de play-offs te knikkeren (2-3).

Lees ook: Roda JC stunt in Doetinchem en gaat door in play-offs

Veiligheidsregio
Het thuisspelende N.E.C. hoopt vanzelfsprekend op de aanwezigheid van de supporters, maar geeft aan dat de veiligheidsregio nog wel zijn goedkeuring moet geven. Wanneer er daadwerkelijk publiek welkom is, is er - conform de anderhalve meter-maatregel - plaats voor 1500 fans in het stadion in Nijmegen.

Er is alleen thuispubliek welkom, dus de Roda-aanhang kan het duel hoe dan ook niet in het stadion bijwonen. Het is volgens de pilotregeling wel toegestaan aan uitclubs om in het eigen stadion een public viewing te organiseren. Ook dan moeten bezoekers een negatieve test kunnen overleggen.

Live
De wedstrijd N.E.C. - Roda JC Kerkrade begint donderdag om 18:45 uur. Het duel is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen