Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC moet in nacompetitie gaan strijden om lijfsbehoud

Geplaatst opzondag 29 april 2018 - 16:21

Roda JC moet in de nacompetitie gaan strijden om lijfsbehoud.

De ploeg won zondagmiddag ruim in de Limburgse derby van VVV-Venlo met 1-4, maar omdat concurrent NAC ook de volle buit pakt is een veilige vijftiende plek voor de Kerkradenaren niet meer te bereiken. Dat betekent het spelen van nacompetitie om degradatie uit de Eredivisie te voorkomen.

Openingsdoelpunt
De Kerkraadse ploeg opende zondagmiddag de score in stadion De Koel via verdediger Jannnes Vansteenkiste. Op de rand van het strafschopgebied nam de linker flankverdediger de bal op de wreef en die plofte in de verre hoek achter doelman Unnnerstall: 0-1 voor Roda. Na ruim een kwartier was VVV voor het eerst gevaarlijk geweest, maar het schot van Clint Leemans verdween over de kruising.

Gelijke hoogte
Torino Hunte bracht VVV na ruim een half uur spelen weer op gelijke hoogte. 1-1 was ook de ruststand. In de pauze werd door de Venlose fans met een ovationeel applaus afscheid genomen van Hai Berden. Eerst was Berden 'bouwpastoor' en bestuurslid, vervolgens vijftien jaar lang voorzitter van de Venlose voetbalclub.

Voorsprong
Meteen na rust kwam Roda JC via
Auassar opnieuw op voorsprong. Hij rondde een assist van Gustafson in de 48e minuut doeltreffend af. Bij VVV knakte het moreel en Roda liep via Dani Schahin en invaller Mario Engels uit naar een ruime 4-1 zege.

Play-offs
Volgende week speelt Roda JC nog de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, maar aan de klassering zal dat duel niets meer veranderen. In de halve finales van de play-offs zal de Kerkraadse club de winnaar van Almere City FC - MVV treffen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen