Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC moet genoegen nemen met punt bij Jong PSV

Geplaatst opzaterdag 5 december 2020 - 18:31

In een matige wedstrijd is Roda JC tegen Jong PSV blijven steken op een gelijkspel. In Eindhoven werd het 1-1.

Een stand die al bij rust was bereikt.

Rommelig
Na een rommelig begin, kwamen er na iets meer dan tien minuten spelen, opeens twee doelpunten uit de lucht vallen. Verdeeld over beide kanten. Een zeer fraaie openingstreffer van Robert Klaassen vanuit een vrije trap zette Roda JC op voorsprong, maar niet veel later bleek de kwetsbaarheid van Roda JC. Slordig balverlies van Danny Bakker zorgde ervoor dat Jong PSV-debutant Antonisse zijn ploeggenoot Touré mocht bedienen. Die stond helemaal vrij en kon de hoek uitkiezen: 1-1.

BG20201205-1191OP

Onrustig
Het waren de enige opwindende momenten in de eerste helft. Roda JC probeerde wel met verzorgd voetbal in de wedstrijd te komen, maar werd al vroeg vastgezet door het beloftenteam uit Eindhoven. En dat maakte het tot een matige wedstrijd met nauwelijks kansen. De beste voor de thuisploeg kwam via Roda JC'er Danny Bakker, maar doelman Jan Hoekstra reageerde alert. Aan de andere kant waren er kleine mogelijkheden via Serrarens en Lambrix.

Tweede helft
Voor verdediger Stefano Marzo en ook reserve-doelman Youri Roulaux was het bekend terrein, omdat beiden de jeugdopleiding van PSV hebben doorlopen. Op de zware grasmat van PSV Campus De Herdgang hadden de twee teams het ook in de tweede helft lastig om de bal in de ploeg te houden, leuk te voetballen en kansen te creëren. De grootste mogelijkheid na de pauze was voor Yorbe Vertessen, maar Jan Hoekstra redde uitstekend op de inzet van de Belgische spits van Jong PSV.

Impulsen
Ook de aanvallende impulsen door Croux en Falkenburg te brengen voor Bouchouari en Serrarens leverde Roda JC uiteindelijk niets meer op. Alhoewel Erik Falkenburg met een volley in blessuretijd nog dicht bij de winnende treffer was, maar doelman Müller redde. En zo moet de ploeg van Jurgen Streppel genoegen nemen met een punt in Eindhoven. En wint het, net als in de voorgaande vijf onderlinge ontmoetingen, ook nu niet van Jong PSV.

Met de puntendeling kon Roda JC het goede spel en het resultaat van vorige week tegen Excelsior geen vervolg geven en komt het dus voorlopig op de ranglijst niet verder dan de middenmoot.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen