Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC mikt nu op Kalezic als trainer

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 6:05

Roda JC hoopt snel met Darije Kalezic een akkoord te bereiken voor de functie van hoofdtrainer.

De 45-jarige coach, die de afgelopen twee seizoenen Jong PSV onder zijn hoede had, is kandidaat nummer één in Kerkrade nu Ernest Faber (NEC) en Alfons Groenendijk (Excelsior) een nieuwe club hebben gevonden.

Gesprekken
Volgens goed geïnformeerde bronnen heeft Kalezic inmiddels twee gesprekken met de kersverse eredivisionist gevoerd. Roda wil spoedig tot een overeenkomst komen, omdat er op het transferfront nog veel werk wacht. De club moet de huidige spelersgroep verversen en staat voor de missie om een selectie te formeren die zich komend seizoen minimaal op het hoogste podium kan handhaven.

Eigen netwerk
Dat zal in samenspraak gebeuren met de nieuwe trainer, die wellicht ook in zijn eigen netwerk zal speuren naar aanwinsten. Als Kalezic aan het roer komt in Kerkrade is het niet ondenkbaar dat talentvolle huurlingen van PSV zijn spoor volgen. De namen van Marcel Ritzmaier en Rai Vloet zingen rond.

Ups en downs
Beide partijen houden zich voorlopig op de vlakte. Zowel Kalezic als Roda-directeur Wim Collard zei donderdag dat er geen nieuws te melden was. Kalezic wordt ook in verband gebracht met de Turkse topclub Besiktas, dat een hoofd opleidingen zoekt. Als de onderhandelingen slagen haalt Roda een trainer binnen die al wat ups en downs heeft meegemaakt.

Assistent Cocu
De oud-prof met Bosnische roots was succesvol bij de Graafschap, waarmee hij in 2010 naar de eredivisie promoveerde. Bij zijn volgende club, Zulte-Waregem, werd hij echter ontslagen. Na een kort intermezzo in Engeland (Stockport) werd hij door PSV gehaald om het beloftenteam te leiden. Hij was in beeld om assistent van hoofdtrainer Phillip Cocu te worden, maar PSV gaf de voorkeur aan Ruud Brood.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda denkt aan Groenendijk of Kalezic als nieuwe trainer
Roda: deze week nog geen witte rook over nieuwe trainer
Darije Kalezic rond met Roda JC
Kalezic: handhaven in Eredivisie is het doel
Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen