Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC mikt nu op Kalezic als trainer

Geplaatst opvrijdag 5 juni 2015 - 6:05

Roda JC hoopt snel met Darije Kalezic een akkoord te bereiken voor de functie van hoofdtrainer.

De 45-jarige coach, die de afgelopen twee seizoenen Jong PSV onder zijn hoede had, is kandidaat nummer één in Kerkrade nu Ernest Faber (NEC) en Alfons Groenendijk (Excelsior) een nieuwe club hebben gevonden.

Gesprekken
Volgens goed geïnformeerde bronnen heeft Kalezic inmiddels twee gesprekken met de kersverse eredivisionist gevoerd. Roda wil spoedig tot een overeenkomst komen, omdat er op het transferfront nog veel werk wacht. De club moet de huidige spelersgroep verversen en staat voor de missie om een selectie te formeren die zich komend seizoen minimaal op het hoogste podium kan handhaven.

Eigen netwerk
Dat zal in samenspraak gebeuren met de nieuwe trainer, die wellicht ook in zijn eigen netwerk zal speuren naar aanwinsten. Als Kalezic aan het roer komt in Kerkrade is het niet ondenkbaar dat talentvolle huurlingen van PSV zijn spoor volgen. De namen van Marcel Ritzmaier en Rai Vloet zingen rond.

Ups en downs
Beide partijen houden zich voorlopig op de vlakte. Zowel Kalezic als Roda-directeur Wim Collard zei donderdag dat er geen nieuws te melden was. Kalezic wordt ook in verband gebracht met de Turkse topclub Besiktas, dat een hoofd opleidingen zoekt. Als de onderhandelingen slagen haalt Roda een trainer binnen die al wat ups en downs heeft meegemaakt.

Assistent Cocu
De oud-prof met Bosnische roots was succesvol bij de Graafschap, waarmee hij in 2010 naar de eredivisie promoveerde. Bij zijn volgende club, Zulte-Waregem, werd hij echter ontslagen. Na een kort intermezzo in Engeland (Stockport) werd hij door PSV gehaald om het beloftenteam te leiden. Hij was in beeld om assistent van hoofdtrainer Phillip Cocu te worden, maar PSV gaf de voorkeur aan Ruud Brood.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Roda denkt aan Groenendijk of Kalezic als nieuwe trainer
Roda: deze week nog geen witte rook over nieuwe trainer
Darije Kalezic rond met Roda JC
Kalezic: handhaven in Eredivisie is het doel
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen