Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC maakt puntenaftrek ongedaan tegen Telstar

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 21:55

Roda JC maakt bestuurlijk een turbulente tijd door, maar vrijdagavond verliep het voor de ploeg op sportief vlak beter. De Kerkradenaren pakten in de slotminuten drie punten tegen Telstar.

De club won met 2-1 en dat is de tweede overwinning van dit seizoen.

Dezelfde elf
Trainer Jean-Paul de Jong stuurde dezelfde elf het veld op in Velsen als vorige week thuis tegen De Graafschap (1-1). Niels Verburgh nam weer zijn plek in het hart van de verdediging in, naast aanvoerder Daryl Werker.

Verkrampt
Telstar had het meeste balbezit in de eerste fase van de wedstrijd. Net voor het half uur moest doelman Tom Muyters redding brengen op een inzet van Fernandes. De Roda-keeper voorkwam dat zijn ploeg op achterstand kwam. Roda speelde het eerste half uur behoudend, bij vlagen verkrampt. De eerste echte Kerkraadse kans kwam vlak voor rust. Na goed voorbereidend werk van linksback Timothy Durwael raakte Jordy Croux de bal niet goed. Na een saaie eerste helft gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.

Matchwinner
De start van de tweede helft was van een ander kaliber. Iké Ugbo soleerde door de Telstar-defensie en zorgde met zijn vijfde treffer van dit seizoen, voor de 0-1. Enigszins tegen de verhouding in, maar niet onverdiend. Het duurde even voordat Telstar het evenwicht weer herstelde. Tom Muyters pareerde een schot, maar Glynor Plet kon de rebound binnenkoppen: 1-1. Telstar was dichtbij de voorsprong via Tavsan. De inzet vloog net naast. De thuisploeg zette aan, maar Verburgh voorkwam met een sliding dat Kharchouch kon scoren. En met zijn treffer in de 88e minuut werd de verdediger ook nog eens matchwinner.

Roda klimt, na weer een roerige week, naar de dertiende plaats.

Lees ook: Nieuwe klap noodlijdend Roda JC: drie punten in mindering

Puntenaftrek
Voetbalbond KNVB bestrafte eerder deze week de club met puntenaftrek. Dat heeft te maken met 'wijzigingen in de structuur van de club', waarbij Roda JC zich niet aan de regels van voetbalbond KNVB heeft gehouden. Volgens Roda JC-directeur Hessel Meijer heeft de puntenstraf te maken met beoogd investeerder Mauricio Garcia de la Vega. Die zou onder andere stukken over de herkomst van gelden niet hebben ingediend en meerdere petten dragen binnen de organisatie. Zo is de Mexicaan directeur én beoogd eigenaar van de club.

Video: L1
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen