Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 18:16

Een faillissement komt steeds dichterbij voor voetbalclub Roda JC. Clubeigenaar Frits Schrouff is niet langer bereid om financiële gaten te dichten. Als zich niemand aandient om de club over te nemen, vraagt hij faillissement aan.

Dat schrijft Platform Roda JC in ieder geval. De groep, die sinds 2014 als klankbord dient voor de beleidsbepalers in Kerkrade, sprak naar eigen zeggen met alle 'stakeholders'.

Lees ook: Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Geldkraan dicht
Eén van die partijen was de belangrijkste adviseur van Schrouff. Die verzekerde het platform dat de eigenaar geen cent meer betaalt. Even leek de Russische miljonair Mikhail Ponomarev de club over te nemen, maar die deal lijkt geklapt. 'Er wordt nog wel gepraat met diverse partijen. Komt er geen akkoord voor dinsdag 28 mei, dan zal op de aandeelhoudersvergadering Frits Schrouff het faillissement gaan aanvragen', schrijft het platform op Facebook.

Negen ton
Het kan vervolgens rap gaan, zo staat er in datzelfde bericht. 'Dit zal dan waarschijnlijk een week later al worden aangevraagd en weer een week later worden uitgesproken door de rechtbank.' De club heeft daarmee nog drie weken om 900.000 euro, het gat in de begroting, bij elkaar te schrapen.

Weer in gesprek
"De boodschap kwam keihard aan", vertelt Ingo Bulles van het platform. "Maar je zag aan het einde van de vergadering wel dat er iets in gang kwam. Alsof het nu echt doordrong dat er iets gedaan moet worden. Mensen spraken weer met elkaar. Het spel is weer op de wagen. et was een constructieve bijeenkomst en we weten nu dat het voor Frits echt over is. Hij heeft zich wat dat betreft voor het eerst uitgesproken dat hij niet meer wil.​"

Nog steeds hoop
Bulles weigert zich neer te leggen bij een faillissement. "Het is spannend en kortdag, maar er is nog hoop." Dat de supporters geld inzamelen, vindt hij een mooi gebaar. "Maar daar gaan we het ook niet mee redden. Er is meer nodig, ook al is er binnen korte tijd al veel geld opgehaald."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen