Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 18:16

Een faillissement komt steeds dichterbij voor voetbalclub Roda JC. Clubeigenaar Frits Schrouff is niet langer bereid om financiële gaten te dichten. Als zich niemand aandient om de club over te nemen, vraagt hij faillissement aan.

Dat schrijft Platform Roda JC in ieder geval. De groep, die sinds 2014 als klankbord dient voor de beleidsbepalers in Kerkrade, sprak naar eigen zeggen met alle 'stakeholders'.

Lees ook: Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Geldkraan dicht
Eén van die partijen was de belangrijkste adviseur van Schrouff. Die verzekerde het platform dat de eigenaar geen cent meer betaalt. Even leek de Russische miljonair Mikhail Ponomarev de club over te nemen, maar die deal lijkt geklapt. 'Er wordt nog wel gepraat met diverse partijen. Komt er geen akkoord voor dinsdag 28 mei, dan zal op de aandeelhoudersvergadering Frits Schrouff het faillissement gaan aanvragen', schrijft het platform op Facebook.

Negen ton
Het kan vervolgens rap gaan, zo staat er in datzelfde bericht. 'Dit zal dan waarschijnlijk een week later al worden aangevraagd en weer een week later worden uitgesproken door de rechtbank.' De club heeft daarmee nog drie weken om 900.000 euro, het gat in de begroting, bij elkaar te schrapen.

Weer in gesprek
"De boodschap kwam keihard aan", vertelt Ingo Bulles van het platform. "Maar je zag aan het einde van de vergadering wel dat er iets in gang kwam. Alsof het nu echt doordrong dat er iets gedaan moet worden. Mensen spraken weer met elkaar. Het spel is weer op de wagen. et was een constructieve bijeenkomst en we weten nu dat het voor Frits echt over is. Hij heeft zich wat dat betreft voor het eerst uitgesproken dat hij niet meer wil.​"

Nog steeds hoop
Bulles weigert zich neer te leggen bij een faillissement. "Het is spannend en kortdag, maar er is nog hoop." Dat de supporters geld inzamelen, vindt hij een mooi gebaar. "Maar daar gaan we het ook niet mee redden. Er is meer nodig, ook al is er binnen korte tijd al veel geld opgehaald."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen