Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 18:16

Een faillissement komt steeds dichterbij voor voetbalclub Roda JC. Clubeigenaar Frits Schrouff is niet langer bereid om financiële gaten te dichten. Als zich niemand aandient om de club over te nemen, vraagt hij faillissement aan.

Dat schrijft Platform Roda JC in ieder geval. De groep, die sinds 2014 als klankbord dient voor de beleidsbepalers in Kerkrade, sprak naar eigen zeggen met alle 'stakeholders'.

Lees ook: Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Geldkraan dicht
Eén van die partijen was de belangrijkste adviseur van Schrouff. Die verzekerde het platform dat de eigenaar geen cent meer betaalt. Even leek de Russische miljonair Mikhail Ponomarev de club over te nemen, maar die deal lijkt geklapt. 'Er wordt nog wel gepraat met diverse partijen. Komt er geen akkoord voor dinsdag 28 mei, dan zal op de aandeelhoudersvergadering Frits Schrouff het faillissement gaan aanvragen', schrijft het platform op Facebook.

Negen ton
Het kan vervolgens rap gaan, zo staat er in datzelfde bericht. 'Dit zal dan waarschijnlijk een week later al worden aangevraagd en weer een week later worden uitgesproken door de rechtbank.' De club heeft daarmee nog drie weken om 900.000 euro, het gat in de begroting, bij elkaar te schrapen.

Weer in gesprek
"De boodschap kwam keihard aan", vertelt Ingo Bulles van het platform. "Maar je zag aan het einde van de vergadering wel dat er iets in gang kwam. Alsof het nu echt doordrong dat er iets gedaan moet worden. Mensen spraken weer met elkaar. Het spel is weer op de wagen. et was een constructieve bijeenkomst en we weten nu dat het voor Frits echt over is. Hij heeft zich wat dat betreft voor het eerst uitgesproken dat hij niet meer wil.​"

Nog steeds hoop
Bulles weigert zich neer te leggen bij een faillissement. "Het is spannend en kortdag, maar er is nog hoop." Dat de supporters geld inzamelen, vindt hij een mooi gebaar. "Maar daar gaan we het ook niet mee redden. Er is meer nodig, ook al is er binnen korte tijd al veel geld opgehaald."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen