Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Roda JC kijkt faillissement recht in de ogen'

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 18:16

Een faillissement komt steeds dichterbij voor voetbalclub Roda JC. Clubeigenaar Frits Schrouff is niet langer bereid om financiële gaten te dichten. Als zich niemand aandient om de club over te nemen, vraagt hij faillissement aan.

Dat schrijft Platform Roda JC in ieder geval. De groep, die sinds 2014 als klankbord dient voor de beleidsbepalers in Kerkrade, sprak naar eigen zeggen met alle 'stakeholders'.

Lees ook: Fans zamelen geld in voor noodlijdend Roda JC

Geldkraan dicht
Eén van die partijen was de belangrijkste adviseur van Schrouff. Die verzekerde het platform dat de eigenaar geen cent meer betaalt. Even leek de Russische miljonair Mikhail Ponomarev de club over te nemen, maar die deal lijkt geklapt. 'Er wordt nog wel gepraat met diverse partijen. Komt er geen akkoord voor dinsdag 28 mei, dan zal op de aandeelhoudersvergadering Frits Schrouff het faillissement gaan aanvragen', schrijft het platform op Facebook.

Negen ton
Het kan vervolgens rap gaan, zo staat er in datzelfde bericht. 'Dit zal dan waarschijnlijk een week later al worden aangevraagd en weer een week later worden uitgesproken door de rechtbank.' De club heeft daarmee nog drie weken om 900.000 euro, het gat in de begroting, bij elkaar te schrapen.

Weer in gesprek
"De boodschap kwam keihard aan", vertelt Ingo Bulles van het platform. "Maar je zag aan het einde van de vergadering wel dat er iets in gang kwam. Alsof het nu echt doordrong dat er iets gedaan moet worden. Mensen spraken weer met elkaar. Het spel is weer op de wagen. et was een constructieve bijeenkomst en we weten nu dat het voor Frits echt over is. Hij heeft zich wat dat betreft voor het eerst uitgesproken dat hij niet meer wil.​"

Nog steeds hoop
Bulles weigert zich neer te leggen bij een faillissement. "Het is spannend en kortdag, maar er is nog hoop." Dat de supporters geld inzamelen, vindt hij een mooi gebaar. "Maar daar gaan we het ook niet mee redden. Er is meer nodig, ook al is er binnen korte tijd al veel geld opgehaald."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen