Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC kansloos onderuit tegen koploper Cambuur

Geplaatst opvrijdag 21 februari 2020 - 21:56

Roda JC heeft vrijdagavond niet kunnen stunten tegen koploper Cambuur Leeuwarden.

In Friesland werd het een kansloze avond: 2-0. De Kerkradenaren hebben nu al vijftien wedstrijden op rij niet gewonnen.

Novakovic
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Roda-keeper Radomir Novakovic werd dan ook meteen aan het werk gezet. Zo moest de goalie meerdere keren ingrijpen bij inzetten van Robert Mühren. Dertig minuten lang wist hij zijn doel schoon te houden, maar daarna moest hij toch vissen. Nu was het wel raak voor Mühren.

Niks in te brengen
De eerste helft had Roda niks in te brengen tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Niks lukte bij de Kerkradenaren en er werd dan ook vrijwel niks gecreëerd. Het gevaarlijkste moment van Roda was een geblokt schot van Nicky Souren. Vlak voor rust hielp Giovannia Korte nog een dot van een kans om zeep en verzuimde hij de Friezen op 2-0 te zetten. Het was bijna een wonder dat de ploeg van interim-trainer Maurice Verberne bij de rust maar met 1-0 achterstond.

Wind in de rug
Hoewel de Kerkradenaren de tweede helft de wind mee hadden, was daar weinig van te merken. In de 48ste minuut zette Michael Breij de 2-0 op het scorebord. Hij kon afronden na een voorzet van Mühren. Een paar minuten later verzuimde Korte om de 3-0 te maken. De aanvaller schoot hoog over, waardoor Roda JC goed weg kwam.

Frustratie
In de 60ste minuut greep Novakovic goed in. George McEachran werd in stelling gebracht door Mühren, maar hij kon de doelman niet te verrassen. Net als in de eerste helft wist Roda ook de tweede helft geen kansen te creëren. En dat zorgde voor de nodige frustratie bij Iké Ugbo.

Lat
In de 83ste minuut leek Mühren op weg naar de 3-0. De aanvaller faalde oog in oog met Novakovic en schoot op de lat. In het restant van de wedstrijd bleven grote kansen uit. Door de nederlaag blijft Roda steken op de achttiende plek.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen