Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC-icoon slachtoffer van bezuinigingsronde

Geplaatst opdonderdag 28 juni 2018 - 21:58

De bezuinigingsronde van Roda JC kost clubicoon Ger Senden (48) zijn baan. Hij was sinds 2007 voornamelijk actief als teammanager.

Verschillende bronnen vertellen L1 dat de voormalig verdediger de dupe is van de financiële malaise van 'zijn' Roda JC.

Lees ook: Roda snijdt in personeelsbestand: noodgedwongen ontslagen

Laten bezinken
Senden laat desgevraagd weten dat hij 'nog niks kan zeggen'. "Ik wil nu even uitrusten en het even laten bezinken", laat hij in een korte reactie weten. Algemeen directeur Harm van Veldhoven gaat niet in op het ontslag van Senden. "Nee, ik ga niet in op namen. Er lopen nog gesprekken en de situatie is op zichzelf al hard en zwaar genoeg."

Flinke sanering
Roda JC moet na de degradatie uit de Eredivisie flink saneren om de financiële huishouding op orde te krijgen. In dat kader kregen verschillende medewerkers donderdag te horen dat ze geen toekomst meer hebben bij de club. Op de eigen website noemde de club uit Kerkrade het 'een pijnlijk, maar noodzakelijk onderdeel in de verdere gezondmaking van de club'.

Trouwe soldaat
Senden bewees zich tijdens zijn actieve voetballoopbaan als trouwe soldaat aan het Kerkraadse front. De Heerlenaar debuteerde in 1989 in het eerste elftal van zijn grote liefde en speelde op 1 mei 2008 zijn laatste wedstrijd voor de club. In totaal kwam hij tot 441 wedstrijden in het shirt van Roda JC. Hij won twee keer de beker en speelde verschillende Europese wedstrijden, waaronder één partij in het befaamde tweeluik met AC Milan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen