Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC-icoon slachtoffer van bezuinigingsronde

Geplaatst opdonderdag 28 juni 2018 - 21:58

De bezuinigingsronde van Roda JC kost clubicoon Ger Senden (48) zijn baan. Hij was sinds 2007 voornamelijk actief als teammanager.

Verschillende bronnen vertellen L1 dat de voormalig verdediger de dupe is van de financiële malaise van 'zijn' Roda JC.

Lees ook: Roda snijdt in personeelsbestand: noodgedwongen ontslagen

Laten bezinken
Senden laat desgevraagd weten dat hij 'nog niks kan zeggen'. "Ik wil nu even uitrusten en het even laten bezinken", laat hij in een korte reactie weten. Algemeen directeur Harm van Veldhoven gaat niet in op het ontslag van Senden. "Nee, ik ga niet in op namen. Er lopen nog gesprekken en de situatie is op zichzelf al hard en zwaar genoeg."

Flinke sanering
Roda JC moet na de degradatie uit de Eredivisie flink saneren om de financiële huishouding op orde te krijgen. In dat kader kregen verschillende medewerkers donderdag te horen dat ze geen toekomst meer hebben bij de club. Op de eigen website noemde de club uit Kerkrade het 'een pijnlijk, maar noodzakelijk onderdeel in de verdere gezondmaking van de club'.

Trouwe soldaat
Senden bewees zich tijdens zijn actieve voetballoopbaan als trouwe soldaat aan het Kerkraadse front. De Heerlenaar debuteerde in 1989 in het eerste elftal van zijn grote liefde en speelde op 1 mei 2008 zijn laatste wedstrijd voor de club. In totaal kwam hij tot 441 wedstrijden in het shirt van Roda JC. Hij won twee keer de beker en speelde verschillende Europese wedstrijden, waaronder één partij in het befaamde tweeluik met AC Milan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen