Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC huurt Jong Oranje-doelman Hoekstra

Geplaatst opzaterdag 15 augustus 2020 - 11:31

Roda JC huurt de 22-jarige doelman Jan Hoekstra van FC Groningen. De keeper wordt voor één seizoen gehuurd.

Dat meldt de Kerkraadse club op Twitter.

Mooie stap
De reservedoelman van de Trots van het Noorden spreekt van een mooie stap, zo zegt hij tegen RTV Noord. "Ik moet spelen op een hoger niveau", zegt Hoekstra tegen de regionale omroep. "Ik moet spelen onder druk, voor publiek. Daarom denk ik dat dit een hele goeie stap is voor me."

De aanwinst komt zaterdag nog niet in actie in de oefenpot tegen Hannover 96. Hij is er wel bij om zijn nieuwe ploeg aan te moedigen, zo zegt hij op Twitter.

Concurrentiestrijd
Bij de Kerkradenaren is Radomir Novakovic de eerste keus onder de lat. Of daar verandering in gaat komen, is nog niet bekend. Garanties heeft Hoekstra in Kerkrade in ieder geval niet gekregen. "Maar ze hebben me wel met de intentie gehaald om eerste keeper te worden", zegt hij.

Eerste doelman
De 22-jarige Hoekstra is al twee seizoenen de stand-in van Sergio Padt. Verder komt hij ook uit voor Jong Oranje. Hoekstra hoopt na één seizoen in het Parkstad Limburg Stadion weer terug te keren naar Groningen. Als het even meezit als eerste doelman.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen