Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC hengelt verdediger Verburgh binnen

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 10:32

Roda JC heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Niels Verburgh (20) komt over van Club Brugge. De Belgische verdediger tekent een tweejarig contract in Kerkrade.

Verburgh komt het beste tot zijn recht als centrale verdediger, maar kan ook op het middenveld uit de voeten.

Lees ook: Roda JC verwacht snel aanwinst te presenteren

Zeer tevreden
De mandekker had nog een eenjarig contract bij Club Brugge. Het is niet bekend of Roda JC dat heeft afgekocht. "Door zijn brede inzetbaarheid en groeipotentie is Niels een hele interessante speler voor Roda JC. Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze jongen hebben weten toe te voegen aan onze selectie", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven.

Laatste stap
Verburgh speelde voor verschillende nationale jeugdelftallen. Hij doorliep de jeugdopleiding van landskampioen Club Brugge en speelde namens de hoogste jeugdafdeling ook in de Youth League, de juniorenversie van de Champions League. Verburgh speelde echter nooit in het eerste elftal van de club en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren, waarvoor hij negen wedstrijden speelde.

Eerder kwam de transfervrije keeper Tom Muyters al naar degradant Roda JC. Van Veldhoven kondigde eerder aan nog vier tot vijf versterkingen te willen halen.

Welkom bij Roda JC, Niels Verburgh! @nielsverburgh

Een bericht gedeeld door Roda JC Kerkrade (@instarodajc) op

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen