Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC hengelt verdediger Verburgh binnen

Geplaatst opdinsdag 3 juli 2018 - 10:32

Roda JC heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. Niels Verburgh (20) komt over van Club Brugge. De Belgische verdediger tekent een tweejarig contract in Kerkrade.

Verburgh komt het beste tot zijn recht als centrale verdediger, maar kan ook op het middenveld uit de voeten.

Lees ook: Roda JC verwacht snel aanwinst te presenteren

Zeer tevreden
De mandekker had nog een eenjarig contract bij Club Brugge. Het is niet bekend of Roda JC dat heeft afgekocht. "Door zijn brede inzetbaarheid en groeipotentie is Niels een hele interessante speler voor Roda JC. Wij zijn zeer tevreden met het feit dat wij deze jongen hebben weten toe te voegen aan onze selectie", zegt technisch directeur Harm van Veldhoven.

Laatste stap
Verburgh speelde voor verschillende nationale jeugdelftallen. Hij doorliep de jeugdopleiding van landskampioen Club Brugge en speelde namens de hoogste jeugdafdeling ook in de Youth League, de juniorenversie van de Champions League. Verburgh speelde echter nooit in het eerste elftal van de club en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren, waarvoor hij negen wedstrijden speelde.

Eerder kwam de transfervrije keeper Tom Muyters al naar degradant Roda JC. Van Veldhoven kondigde eerder aan nog vier tot vijf versterkingen te willen halen.

Welkom bij Roda JC, Niels Verburgh! @nielsverburgh

Een bericht gedeeld door Roda JC Kerkrade (@instarodajc) op

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen