Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC heeft geen kind aan hekkensluiter Dordrecht: 0-5

Geplaatst opzaterdag 30 januari 2021 - 18:27

Roda JC heeft met ruime cijfers gewonnen van FC Dordrecht. De koempels hadden aan de Krommedijk geen kind aan de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie en wonnen met 0-5.

Bij rust stonden de mannen uit Kerkrade al met 0-3 voor.

Druk
Roda JC liet vanaf het beginsignaal zien alleen met een driepunter tevreden te zijn. De Kerkradenaren zetten direct druk op de Dordtse verdediging en mochten in de eerste tien minuten al drie hoekschoppen nemen.

Voortdurend aan de bal
De mannen van Jurgen Streppel waren voortdurend aan de bal, maar schoten van de Roda-voorhoede op het doel van doelman Max van Herk waren vooralsnog niet dreigend genoeg. Patrick Pflucke nam de debuterende goalie vanaf de zestien onder vuur, maar schoot recht in handen van de Dordtse sluitpost en Erik Falkenburg kopte de bal uit een hoekschop tegen de buitenkant van de paal.

Serrrarens opent score
Na een kwartier spelen kwam Roda JC met 0-1 voor toen Erik Falkenburg een voorzet van Thijmen Goppel op de paal kopte en Fabian Serrarens de bal in de rebound in de touwen schoot.

Roda bleef aanvallen en kwam na ruim een half uur verdiend op 0-2. Robert Klaasen verraste met een afstandsschot doelman Van Herk, die de bal tegen de kruising tikte, waarna Fabian Serrarens het leer alsnog in het doel werkte. Kort voor rust werd het 0-3 toen Patrick Pflücke Thijmen Goppel op maat bediende. De pijlsnelle middenvelder wipte de bal over de doelman en schoot de bal in het lege doel. Eerder had Erik Falkenburg de bal van de rand van de zestien naast geschoten.

Klaasen verzilvert penalty
Zes minuten na rust mocht Robert Klaassen na enige discussie een penalty nemen nadat Max van Herk Thijmen Goppel in het strafschopgebied gevloerd had. Hij schoof de bal in de rechterhoek: 0-4.

Daarna mochten de Schapekoppen aan de rand van de Roda-zestien een vrije trap nemen, maar de bal werd in de muur geschoten en door Patrick Pflücke weggewerkt. Roda bleef drukken en een slechte corner van Thijmen Goppel werd door een Dordtse verdediger bijna in eigen doel geschoten.

Onder vuur
Met nog een kwart wedstrijd te spelen besloot Patrick Pflücke doelman Van Herk met een afstandsschot onder vuur te nemen. De bal verdween via de binnenkant van de paal in het Dordtse netje: 0-5.

Naoufal Bannis kreeg enkele minuten later een van de weinige kansen voor de Dordtenaren, maar het schot werd geblokt en ook Dehninio Muringen had geen succes met zijn doelpoging.

Wissels
Diep in de tweede helft stuurde coach Streppel Stan Van Dijck voor Stefano Marzo het veld in en kreeg Ali Messaoud zijn eerste speelminuten als vervanger van Goppel. Nieuweling Dylan Vente was kort tevoren voor Fabian Serrarens ingevallen. Ook in blessuretijd kwam er geen verandering in de stand en mochten de Kerkradenaren met een 0-5 zege huiswaarts keren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen