Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC geeft 2-0 voorsprong uit handen

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 18:38

De derby in Kerkrade tussen Roda JC en MVV is in 2-2 geëindigd.

De vier doelpunten vielen na rust. Livio Milts en Mart Remans brachten Roda op een 2-0 voorsprong, Anthony van den Hurk en Jordy Croux zorgden voor de Maastrichtse treffers en de puntendeling.

Zekerheid
Trainer Eric van der Luer had een aantal wijzigingen aangebracht in zijn team met de bedoeling om iets meer zekerheid in te bouwen. Zo keepte Tom Muyters weer. En keerden Vansteenkiste, El Makrini, Remans en Van Eijma terug in de basis.

Ernaast
10.000 toeschouwers zagen in het PSL-stadion dat de thuisclub de eerste grote kans kregen. Engels werd met een steekpassje bediend, maar ploeggenoot Simakala hinderde de topscorer van de eerste divisie en frommelde de bal vervolgens naast het doel.

MVV-steun
Het antwoord van MVV kwam in de 14de minuut. Een schot van Ippel belandde op de lat, de rebound van Joeri Schroijen raakte de paal. Zo'n 1500 Maastrichtse fans, die in de eigen Geusselt op een groot scherm het duel volgden, geloofden erin.

Geel
Er volgde nog een goede kans voor rust. Ook die was voor de bezoekers. Een prima aanval van MVV werd besloten met een schot van Deom dat door doelman Muyters nog net tot corner werd getikt. Drie gele kaarten werden uitgedeeld door scheidsrechter Siemen Mulder. Werker ontving de eerste en kon blij zijn dat het bij geel bleef na een charge op Jordy Croux. Maxime Gunst (MVV) en Mart Remans kregen ook de gele prent.

Openingstreffer
In het begin van de tweede helft ging aanvoerder Ricardo Ippel in de fout, maar Roda profiteerde daar niet van. In de 52ste minuut kwam Roda uit het niets op voorsprong. Livio Milts scoorde, MVV appeleerde voor buitenspel. Met name voor de laatste pass van Remans op Milts. Mulder keurde het doelpunt goed: 1-0. MVV was even van slag na die tegenvaller en zocht naar het ritme en spel van voor de rust.

Weer in het spel
De ploeg van Elsen slaagde daar na een kwartiertje in en kreeg de kans op de gelijkmaker. Een goede aanval via Croux kwam bij Schroijen terecht, maar doelman Muyters redde knap op het schot van de linksbuiten.

Tweede treffer
Roda was opnieuw effectief in de 66ste minuut. Met een duwtje in de rug van Ippel kwam Roda in balbezit. Via Engels kwam de bal bij Remans, die alleen voor doelman Koopmans geen fout maakte: 2-0.

MVV-doelpunt
Weer had MVV even nodig om die tegenslag te verwerken. Bij een goede aanval op links kwam Schroijen in balbezit. Zijn perfecte voorzet kon door Anthony van den Hurk binnengetikt worden, 2-1.

Gelijkmaker
De MVV-spits had daarna dé kans op de gelijkmaker. Een vrije trap werd door El Makrini niet goed verwerkt, Van den Hurk knalde vanaf een paar meter voor het doel de bal over. De 2-2 kwam er toch. Opnieuw na een prima aanval van MVV. Schroijen gaf de bal nu terug op Croux, die feilloos binnen schoot (86ste).

Wissel
MVV was content met dat punt. Elsen wisselde middenvelder Déom, samen met Schroijen een van de betere MVV'ers, verdediger Mbuyamba kwam in de ploeg. In de resterende tijd en de 4 minuten extra werd er niet meer gescoord.

Roda staat 8ste met 44 punten; MVV tiende met hetzelfde aantal punten. Cambuur heeft ook 44 punten en staat op basis van het doelsaldo tussen de beide Limburgse clubs.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen