Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC geeft 2-0 voorsprong uit handen

Geplaatst opzondag 24 maart 2019 - 18:38

De derby in Kerkrade tussen Roda JC en MVV is in 2-2 geëindigd.

De vier doelpunten vielen na rust. Livio Milts en Mart Remans brachten Roda op een 2-0 voorsprong, Anthony van den Hurk en Jordy Croux zorgden voor de Maastrichtse treffers en de puntendeling.

Zekerheid
Trainer Eric van der Luer had een aantal wijzigingen aangebracht in zijn team met de bedoeling om iets meer zekerheid in te bouwen. Zo keepte Tom Muyters weer. En keerden Vansteenkiste, El Makrini, Remans en Van Eijma terug in de basis.

Ernaast
10.000 toeschouwers zagen in het PSL-stadion dat de thuisclub de eerste grote kans kregen. Engels werd met een steekpassje bediend, maar ploeggenoot Simakala hinderde de topscorer van de eerste divisie en frommelde de bal vervolgens naast het doel.

MVV-steun
Het antwoord van MVV kwam in de 14de minuut. Een schot van Ippel belandde op de lat, de rebound van Joeri Schroijen raakte de paal. Zo'n 1500 Maastrichtse fans, die in de eigen Geusselt op een groot scherm het duel volgden, geloofden erin.

Geel
Er volgde nog een goede kans voor rust. Ook die was voor de bezoekers. Een prima aanval van MVV werd besloten met een schot van Deom dat door doelman Muyters nog net tot corner werd getikt. Drie gele kaarten werden uitgedeeld door scheidsrechter Siemen Mulder. Werker ontving de eerste en kon blij zijn dat het bij geel bleef na een charge op Jordy Croux. Maxime Gunst (MVV) en Mart Remans kregen ook de gele prent.

Openingstreffer
In het begin van de tweede helft ging aanvoerder Ricardo Ippel in de fout, maar Roda profiteerde daar niet van. In de 52ste minuut kwam Roda uit het niets op voorsprong. Livio Milts scoorde, MVV appeleerde voor buitenspel. Met name voor de laatste pass van Remans op Milts. Mulder keurde het doelpunt goed: 1-0. MVV was even van slag na die tegenvaller en zocht naar het ritme en spel van voor de rust.

Weer in het spel
De ploeg van Elsen slaagde daar na een kwartiertje in en kreeg de kans op de gelijkmaker. Een goede aanval via Croux kwam bij Schroijen terecht, maar doelman Muyters redde knap op het schot van de linksbuiten.

Tweede treffer
Roda was opnieuw effectief in de 66ste minuut. Met een duwtje in de rug van Ippel kwam Roda in balbezit. Via Engels kwam de bal bij Remans, die alleen voor doelman Koopmans geen fout maakte: 2-0.

MVV-doelpunt
Weer had MVV even nodig om die tegenslag te verwerken. Bij een goede aanval op links kwam Schroijen in balbezit. Zijn perfecte voorzet kon door Anthony van den Hurk binnengetikt worden, 2-1.

Gelijkmaker
De MVV-spits had daarna dé kans op de gelijkmaker. Een vrije trap werd door El Makrini niet goed verwerkt, Van den Hurk knalde vanaf een paar meter voor het doel de bal over. De 2-2 kwam er toch. Opnieuw na een prima aanval van MVV. Schroijen gaf de bal nu terug op Croux, die feilloos binnen schoot (86ste).

Wissel
MVV was content met dat punt. Elsen wisselde middenvelder Déom, samen met Schroijen een van de betere MVV'ers, verdediger Mbuyamba kwam in de ploeg. In de resterende tijd en de 4 minuten extra werd er niet meer gescoord.

Roda staat 8ste met 44 punten; MVV tiende met hetzelfde aantal punten. Cambuur heeft ook 44 punten en staat op basis van het doelsaldo tussen de beide Limburgse clubs.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen