Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC gaat winterstop in met nederlaag

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 21:58

Roda JC heeft een roerig 2019 in mineur afgesloten. Op bezoek bij Almere City FC verloor de Kerkraadse ploeg met 2-0.

De eerste goede mogelijkheid was voor Roda via Roland Alberg op aangeven van Jordy Croux, maar doelman Joshua Smits redde.

Kopbal
Daar stond ook een kopbal van Thomas 'Ut Bies' Verheydt voor de thuisploeg tegenover. Die ging over. Doelman Tom Muyters redde vervolgens goed op een aanval met o.a. Nick Venema, die de gevaarlijkste man was in het team van trainer Ole Tobiasen (ex-MVV, maar ook trainer van de jeugd van Roda).

Openingstreffer
De oud-Fortunees Youri Loen opende in de 41ste minuut uit een vrije trap de score voor de thuisploeg. Een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Aan het begin van de tweede helft kregen beide teams een kans. Croux voor Roda en daarna Almere. Dat leverde een hoekschop op voor de thuisclub en de inzet van (weer) Youri Loen belandde op de lat. Net als in de eerste helft was er in de beginfase een goede schotkans voor Alberg, maar ook deze keer was doelman Smits alert en tikte de bal naast.

Lat
Even later belandde de bal voor de tweede keer op de lat, Muyters had er nog aangezeten en dus restte een hoekschop. En ook die raakte de lat. Uitstel van executie want even later schoort Venema de 2-0 in het doel.

Druk
Roda-trainer Jean-Paul de Jong voelde de druk toenemen. Zijn ploeg had al zeven wedstrijden op rij niet kunnen winnen en het zag er niet naar uit dat die reeks onderbroken zou worden. Spits Ivan Prtajin verving de niet fitte Iké Ugbo. Maar veel leverde dat niet op.

Geen geluk
Youri Loen was nog maar eens dichtbij een treffer, maar deze keer werd de bal van de lijn gekopt. De Jong bracht Mart Remans in voor Cotan en in de eindfase werd Croux vervangen door Fadel Gobitaka, die zijn debuut maakte voor Roda. Maar ook die wissels zorgden niet voor een ommekeer.

Roda verloor met 2-0 en sluit dit jaar af op een teleurstellende 16de plaats.

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen