Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC en Telstar delen punten in slechte wedstrijd

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 22:18

Roda JC en Telstar, twee ploegen uit de top tien van de Eerste Divisie, hebben in een saaie wedstrijd in Kerkrade met 1-1 gelijkgespeeld.

Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

Balbezit
Het eerste schot op het doel van Miguel Santos kwam na anderhalve minuut van Daniel Adshead, maar de bal ging ruim naast. Telstar was de eerste minuten veel in balbezit. Roda probeerde het met snelle combinaties over de vleugel. Dat resulteerde in een schot van Roland Alberg die ruim naast schoot. Er waren nog geen tien minuten gespeeld of Richard Jensen kon niet meer verder. Xander Lambrix nam zijn plaats in. Nick Vossebelt kreeg vervolgens geel en de daaruit volgende vrije trap werd tot hoekschop verwerkt. In de twaalfde minuut zette Siebe Vandermeulenscherp voor, maar doelman Miguel Santos was de spitsen van Telstar te snel af.

Vandermeulen gevaarlijk
Een paar minuten later zorgde Vandermeulen opnieuw voor gevaar met een strakke voorzet, maar Amir Absalem kon de bal nog net wegwerken. Roda JC liet in het eerste deel van de eerste helft weinig zien en creëerde geen kansen. De Kerkradenaren kwamen pas na bijna een halfuur spelen in de zestien van Telstar. Het leverde een hoekschop op die Roland Alberg richting Xander Lambrix schoot. Die kopte echter hoog over.

Kans op openingstreffer
Roda JC drong in het laatste kwartier wat meer aan en een paar minuten voor rust kreeg Erik Falkenburg de kans op de openingstreffer. Doelman Schendelaar wist het schot echter te keren. De Kerkradenaren probeerden in de slotminuut van de eerste helft te scoren. Benaissa Benamar miste een bal, maar Erik Falkenburg en Stefano Marzo waren te slordig om de bal in het doel te werken. Daardoor zochten de ploegen met de brilstand de kleedkamers op.

Falkenburg scoort
Een paar minuten na de hervatting werd Daniel Adshead vrijgespeeld door Gyliano van Velzen. Zijn schot ging via een Roda-verdediger hoog over. Direct daarna volgde een aanval van Roda JC. Doelman Schendelaar en Shayna Pattynama gingen na een voorzet Amir Absalem onder de bal door, waarna Erik Falkenburg de bal tegen de touwen kopte: 1-0.

Ruimte
Halverwege de tweede helft kreeg Shane Pattynama de kans gelijk te maken. Hij kreeg veel ruimte om te schieten, maar Kees Luijckx blokkeerde het schot, waarna de bal over de achterlijn rolde en Telstar een hoekschop mocht nemen. Voordat Telstar daaruit gevaarlijk kon worden, kopte Roland Alberg de bal weg. Een schot van invaller Jordy Croux was even later een eenvoudige prooi voor doelman Schendelaar.

Kort daarna zorgde Telstar voor gevaar. Sebastian Soto kwam van ver en Miguel Santos had de nodige moeite met het schot van de Telstar-spits. Het leverde een hoekschop op. Het team uit Velsen probeerde de achterstand weg te werken en Roda deed pogingen de voorsprong te vergroten. Diep in de tweede helft trokken Roland Alberg en Amir Absalem ten aanval. Absalem plantte de bal op het hoofd van Patrick Pflücke, maar de Duitser kopte naast.

Gelijkmaker
Telstar zette in de slotfase alles op alles om nog een punt aan de wedstrijd over te houden. Een voorzet van Pattynama werd door Sebastian Soto over gekopt en Pattinaya schoot in zijn jacht op een doelpunt over. Kees Luijckx ging daarna in de fout door in het strafschopgebied hands te maken. Invaller Welat Cargo faalde niet vanaf de stip en schoot de bal achter doelman Santos: 1-1. Roda kwam in de slotfase goed weg toen Soto alleen op doelman Santos afging, maar de bal niet onder controle kreeg. Lambrix wist daarna nog een uithaal uit de doelmond weg te werken. De twee teams zorgden bepaald niet voor spektakel in Kerkrade, maar hielden een punt over aan de wedstrijd.

Daardoor heeft Roda nu twaalf punten behaald in acht wedstrijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen