Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC en MVV eind april weer met beperkt aantal fans

Geplaatst opdinsdag 6 april 2021 - 19:14

Zowel Roda JC als MVV kunnen op 30 april weer publiek in hun stadion ontvangen. Dat blijkt uit een lijst met evenementen die door de Rijksoverheid zijn aangemerkt als onderdeel van een Fieldlab Test.

Vanaf half april zijn er in heel Nederland pilots met testbewijzen voor evenementen en activiteiten. Bezoekers moeten een coronasnelttest en een negatief testbewijs kunnen overleggen om zo te bewijzen dat je geen corona hebt.

MVV
Op 30 april kunnen in stadion De Geusselt 900 toeschouwers het duel van MVV met FC Volendam bijwonen. "Wij zijn ontzettend blij met deze ontwikkeling", zo laat een woordvoerder van de Maastrichtse club weten. "We hebben hier maanden naar uitgekeken en in het begin van dit seizoen, samen met de fans, bewezen dat het op een veilige manier kan."

Roda JC
Ook in het Parkstad Limburg Stadion zijn ze erg blij om op de laatste dag van april 1950 fans te verwelkomen bij Roda JC - Jong AZ. "We vinden het geweldig dat dit weer kan en dat de gemeente Kerkrade hiervoor toestemming heeft gegeven. Het aantal van 1950 mensen is ongeveer de helft van het aantal seizoenkaarthouders dat we hebben. De aantallen zijn voorgeschreven vanuit de Rijksoverheid, wij hadden gehoopt op circa 4000 mensen", zo legt algemeen directeur Martijn Wismans uit. "Ervaring uit het begin van dit seizoen heeft uitgewezen dat we in staat zijn om dit te organiseren. Op dit moment zijn nog niet alle details bekend, die worden de komende tijd uitgewerkt."

Uitwedstrijd
Voor fans van VVV-Venlo en Fortuna Sittard zit het bezoeken van een wedstrijd er tijdens de testperiode van 15 tot en met 30 april nog niet in. Beide clubs spelen een uitwedstrijd. VVV speelt op 24 april uit tegen Sparta en in Rotterdam mogen 2000 toeschouwers op de tribunes zitten. Fortuna Sittard speelt een dag later in Den Haag tegen ADO. Bij dat duel zijn 1700 fans welkom. Bij de duels zijn geen aanhangers van de bezoekende club welkom.

Eerder werden er al zulke tests gehouden tijdens de voetbalwedstrijden NEC - De Graafschap, Almere City - Cambuur en de interland Nederland - Letland.

Jeugd
Eerder al, op 15 april, zijn SnowWorld in Landgraaf en Toverland in Sevenum het decor van jeugd- en sportactiviteiten waar in totaal 100 jongeren tot 18 jaar per lokatie worden toegelaten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen