Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC door oog van de naald tegen amateurclub

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2015 - 22:46

Roda JC heeft zich na penalty's geplaatst voor de achtste finale van de KNVB Beker. Het won na strafschoppen van Topklasser FC Lienden.

Lienden nam in de eerste tien minuten brutaal het initiatief. Van inzakken op eigen helft was totaal geen sprake. De ploeg van Hans van der Haar dicteerde en werd zelfs twee keer gevaarlijk vanaf de flank.

Zelfvertrouwen
Roda is in de competitie al zes wedstrijden zonder overwinning en dat vreet zichtbaar aan de ploeg. De fraaie start van het seizoen vervaagt zienderogen, het zelfvertrouwen kalft af. Op papier zou een bekerpotje tegen amateurs dan zalvend moeten werken. De praktijk is weerbarstiger. Roda worstelde. Gedurende de eerste helft had het weliswaar een licht overwicht, echt gevaarlijk werd het niet.

Lat
Na twee afzwaaiers van Hicham Faik en Tomi Juric, was Richmond Boakye acht minuten voor rust nog het dichtst bij een goal. Uit de draai kogelde de Ghanees de bal tegen de onderkant van de lat. Geen doelpunt, oordeelde arbiter Van den Heuvel. Ook na rust kon Roda geen moment imponeren. Lienden hield met het grootste gemak stand en trok meer en meer naar voren.

Veerkracht
Tien minuten voor tijd kreeg het de beloning. Verdediger Leon Broekhof schoot van groot afstand binnen: 1-0. Hoe zwak Roda ook speelde, het toonde wel veerkracht. Een paar minuten na de openingstreffer trok Tom van Hyfte de stand weer gelijk: 1-1. Een verlenging was nodig. In de tweede helft van die verlenging was Erik van Eem namens Lienden ongelofelijk dicht bij de beslissing. Keeper Benjamin van Leer redde katachtig.

In de penaltyreeks misten beide teams één van de eerste vijf strafschoppen. Vervolgens pareerde Van Leer ook de zevende van Lienden, waardoor Roda verder bekert.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Trainer FC Lienden ziet kansen in beker tegen Roda JC
Bekerduel tussen Roda JC en PSV mogelijk verplaatst
Bekerduel Roda JC - PSV naar dinsdag 20 januari
Roda JC niet blij met verplaatsing bekerduel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen