Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC doet goede zaken na winst op Volendam

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 21:51

Roda JC heeft vrijdagavond de drie punten in eigen stadion weten te houden. De Kerkradenaren wonnen de wedstrijd tegen FC Volendam met 2-1. Daarmee gaat de club in de tweede periode aan de leiding.

Roda JC ontsnapte in de eerste minuut al aan een achterstand.

Afgekeurd
Een doelpunt van Volendam werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was een waarschuwing voor de Kerkraadse club. Wakker geschrokken scoorde de thuisploeg prompt de 1-0. De 20-jarige Mart Remans, die in de basis startte omdat Gyliano van Velzen niet fit was, opende de score in de zesde minuut.

Strafschop
Het antwoord van Volendam liet niet lang op zich wachten. De gasten kregen ruim een minuut later een strafschop en Cas Peters scoorde vanaf elf meter de gelijkmaker. Buiten de doelpunten gebeurde er in het eerste halfuur niet veel buiten pogingen van Vansteenkiste en Engels. Ruststand in het PSL, dat met 6085 slecht bezet was, bleef 1-1, ook al omdat Novakovic een goede redding in huis had.

Slordig
Roda was
slordig met name in de passing. Bij het begin van de tweede helft wisselde Molenaar aanvallend. Niels Verburgh werd vervangen door Gyliano van Velzen. Dat leverde meteen resultaat op. De invaller scoorde in de 55e minuut, tegen zijn oude club, de 2-1. Dat bleek later de winnende te zijn.

Dichtbij
FC Volendam was nog een keer kort bij de gelijkmaker maar doelman Novakovich hield de voorsprong vast. Daardoor komt Roda JC aan de leiding in de tweede periode, waarin nog twee wedstrijden te gaan zijn.Volgende week de uitwedstrijd bij FC Den Bosch, dat Roda volgt op één punt achterstand in die periode.

In de algemene stand stijgt Roda JC naar de vijfde plaats.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen