Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC doet goede zaken na winst op Volendam

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 21:51

Roda JC heeft vrijdagavond de drie punten in eigen stadion weten te houden. De Kerkradenaren wonnen de wedstrijd tegen FC Volendam met 2-1. Daarmee gaat de club in de tweede periode aan de leiding.

Roda JC ontsnapte in de eerste minuut al aan een achterstand.

Afgekeurd
Een doelpunt van Volendam werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was een waarschuwing voor de Kerkraadse club. Wakker geschrokken scoorde de thuisploeg prompt de 1-0. De 20-jarige Mart Remans, die in de basis startte omdat Gyliano van Velzen niet fit was, opende de score in de zesde minuut.

Strafschop
Het antwoord van Volendam liet niet lang op zich wachten. De gasten kregen ruim een minuut later een strafschop en Cas Peters scoorde vanaf elf meter de gelijkmaker. Buiten de doelpunten gebeurde er in het eerste halfuur niet veel buiten pogingen van Vansteenkiste en Engels. Ruststand in het PSL, dat met 6085 slecht bezet was, bleef 1-1, ook al omdat Novakovic een goede redding in huis had.

Slordig
Roda was
slordig met name in de passing. Bij het begin van de tweede helft wisselde Molenaar aanvallend. Niels Verburgh werd vervangen door Gyliano van Velzen. Dat leverde meteen resultaat op. De invaller scoorde in de 55e minuut, tegen zijn oude club, de 2-1. Dat bleek later de winnende te zijn.

Dichtbij
FC Volendam was nog een keer kort bij de gelijkmaker maar doelman Novakovich hield de voorsprong vast. Daardoor komt Roda JC aan de leiding in de tweede periode, waarin nog twee wedstrijden te gaan zijn.Volgende week de uitwedstrijd bij FC Den Bosch, dat Roda volgt op één punt achterstand in die periode.

In de algemene stand stijgt Roda JC naar de vijfde plaats.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen