Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Roda JC doet goede zaken na winst op Volendam

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 21:51

Roda JC heeft vrijdagavond de drie punten in eigen stadion weten te houden. De Kerkradenaren wonnen de wedstrijd tegen FC Volendam met 2-1. Daarmee gaat de club in de tweede periode aan de leiding.

Roda JC ontsnapte in de eerste minuut al aan een achterstand.

Afgekeurd
Een doelpunt van Volendam werd afgekeurd wegens buitenspel. Dat was een waarschuwing voor de Kerkraadse club. Wakker geschrokken scoorde de thuisploeg prompt de 1-0. De 20-jarige Mart Remans, die in de basis startte omdat Gyliano van Velzen niet fit was, opende de score in de zesde minuut.

Strafschop
Het antwoord van Volendam liet niet lang op zich wachten. De gasten kregen ruim een minuut later een strafschop en Cas Peters scoorde vanaf elf meter de gelijkmaker. Buiten de doelpunten gebeurde er in het eerste halfuur niet veel buiten pogingen van Vansteenkiste en Engels. Ruststand in het PSL, dat met 6085 slecht bezet was, bleef 1-1, ook al omdat Novakovic een goede redding in huis had.

Slordig
Roda was
slordig met name in de passing. Bij het begin van de tweede helft wisselde Molenaar aanvallend. Niels Verburgh werd vervangen door Gyliano van Velzen. Dat leverde meteen resultaat op. De invaller scoorde in de 55e minuut, tegen zijn oude club, de 2-1. Dat bleek later de winnende te zijn.

Dichtbij
FC Volendam was nog een keer kort bij de gelijkmaker maar doelman Novakovich hield de voorsprong vast. Daardoor komt Roda JC aan de leiding in de tweede periode, waarin nog twee wedstrijden te gaan zijn.Volgende week de uitwedstrijd bij FC Den Bosch, dat Roda volgt op één punt achterstand in die periode.

In de algemene stand stijgt Roda JC naar de vijfde plaats.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen