Overslaan en naar de inhoud gaan

'Roda JC-directeur gaf ton uit zonder overleg'

Geplaatst opzaterdag 30 september 2017 - 8:39

Roda JC-directeur Wim Collard heeft de spelers van de club in mei 2015 een premie van 100.000 euro beloofd als ze de cruciale wedstrijd tegen NAC Breda zouden winnen.

Dit deed hij echter zonder overleg met de rest van de clubleiding, zo schrijft De Limburger in een achtergrond over het beleid van de club.

Grote verbazing
Voormalig Roda JC-commissaris Wout van Stokrom, die in januari 2017 vertrok bij de club, zet in de krant grote vraagtekens bij het gevoerde beleid. Bepaalde besluiten van de clubleiding hadden in het bedrijfsleven fatale gevolgen gehad, zo stelt hij.

Premie
Als voorbeeld haalt hij de premie aan die Collard beloofde voor de belangrijke promotiewedstrijd tegen NAC Breda. Er stond al een promotiepremie van vier ton vast en daar gooide Collard, volgens Van Stokrom zonder overleg, nog een ton bovenop. "Met die vier ton was al geen rekening gehouden in de begroting en dan biedt Collard nog een ton extra."

Clubliefde
Het is een van de vele voorbeelden van wanbeleid, voortgekomen uit blinde clubliefde of zakelijke belangen van betrokken bestuurders. Hoewel de kritiek op Collard groot is, is er ook begrip. Voormalig investeerder Nol Hendriks vindt dat Collard simpelweg op de verkeerde stoel zit. "Hij is de financiële man, niet degene die handtekeningen moet zetten."

Onder nul
Technisch adviseur Huub Stevens geeft aan dat 'de organisatie niet deugde'. "Hier zijn dingen gebeurd die nooit hadden mogen gebeuren. We zijn opnieuw begonnen. Niet op nul, maar dik onder nul."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen