Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC-coach Streppel moet improviseren in defensie

Geplaatst opmaandag 14 december 2020 - 14:30

Door een blessure ontbreekt Amir Absalem de komende weken in de verdediging bij Roda JC Kerkrade.

De linksback is maandag succesvol geopereerd in het ziekenhuis van het Belgische Genk.

Vaste waarde
Absalem is dit seizoen een vaste waarde in de Roda-defensie. Hij ontbrak alleen in Roda's eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Jong Ajax, maar stond daarna steevast in het basiselftal van coach Jurgen Streppel. Sindsdien miste hij slechts 27 minuten.

Geschorst
Streppel zal maandag tegen Helmond Sport nóg een wijziging in zijn verdedigingslinie moeten doorvoeren. Captain Kees Luijckx ontbreekt immers, doordat hij in de vorige wedstrijd zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en daardoor automatisch geschorst is. Een andere centrale verdediger, Richard Jensen, ontbreekt al langere tijd door blessureleed.

Alternatieven
Het is daardoor de vraag wie er maandagavond naast Stefano Marzo en Xander Lambrix in de verdediging staat. Onder andere Pepijn Schlösser, Mitchel Keulen, Michalis Ioannou en Niek Vossebelt lijken in aanmerking te komen voor het invullen van de twee vrijgekomen posities.

Sprong
Wanneer nummer elf Roda JC maandagavond weet te winnen van nummer zestien Helmond Sport, springt de Koempelclub naar de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Een overwinning is bovendien noodzakelijk wil Roda in de race blijven om de tweede periodetitel.

De wedstrijd Roda JC Kerkrade - Helmond Sport begint maandagavond om 21:00 uur en is rechtstreeks te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen