Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC buigt 2-0 achterstand om en verslaat Volendam: 3-4

Geplaatst opzaterdag 6 maart 2021 - 18:39

Roda JC heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. Aan de Dijk in Volendam werkten de mannen van coach Jurgen Streppel een 2-0 achterstand weg en wonnen met 3-4.

Roda JC trok direct na de aftrap ten aanval en belegerde het doel van Joey Roggeveen. Dat leverde binnen zeven minuten vier prachtkansen op, maar de bal ging naast, werd door doelman Joey Roggeveen gepakt of landde op de lat.

Volendam verscheen pas na tien minuten voor het eerst voor de Roda-goal, maar Samuele Mulattieri stond buitenspel. De Kerkradenaren bleven de Volendam-goal bestormen, maar kregen de bal niet tussen de palen.

Volendam op voorsprong
Na ruim een kwartier kreeg Volendam de eerste echte kans om te scoren, maar de vrijstaande Boy Deul schoot de voorzet van Zakaria El Azzousi naast het doel van Jan Hoekstra. Kort daarna kwam Volendam op 1-0 toen de bal over Kees Luijckx en Danny Bakker bij Samuele Mulattieri terechtkwam en deze de bal binnenschoot. Direct na de aftrap lag de bal opnieuw in het Roda-doel toen Mulattieri de afvallende bal via de paal in de touwen schoot: 2-0.

Roda JC vocht terug, kreeg kansen op de aansluittreffer, maar kwam bijna op grotere achterstand toen Mulattieri een vrije trap van Francesco Antonucci rakelings langs de paal schoot. Een voorzet van Absalem werd door Vente naast geschoten.

Verdiende aansluitingstreffer
Vijf minuten voor rust kreeg Roda JC de verdiende aansluitingstreffer toen doelman Roggeveen een hoekschop slecht wegwerkte en Patrick Pflücke de bal in het doel schoot: 2-1.

Roda bleef ook na rust aanvallen en kansen creëren, maar faalde in de afwerking. Doelman Roggeveen werkte een voorzet van Thijmen Goppel bijna in eigen doel, maar kon de bal nog naast tikken. De Volendam-goalie pakte daarna een afstandsschot van Patrick Pflücke en een schot van Goppel ging voorlangs nadat Antonucci de bal aan hem verspeeld had.

Gelijk
Halverwege de tweede helft kwam Roda JC verdiend op gelijke hoogte nadat Mulattieri en Stefano Marzo met elkaar in botsing waren gekomen. De vrije trap van Robert Klaasen werd door Dylan Vente opgepakt en hij schoot de bal achter Roggeveen: 2-2.

Roda op voorsprong
Enkele minuten later kwamen de Kerkradenaren op voorsprong toen Goppel de bal naar Marzo schoot. Die bediende Patrick Pflücke en de Duitser schoot de bal binnen: 2-3.

De mannen van Jurgen Streppel bleven aanvallen. Tien minuten voor tijd brak Goppel door. Hij speelde Fabian Serrarens aan, waarna deze de bal tussen de palen schoot: 2-4.

Billen knijpen
De wedstrijd leek beslist, maar de Volendammers kwamen in de slotminuten door Zakaria El Azzouzi terug tot 3-4 door een misverstand in de Roda-defensie. In de zes minuten blessuretijd was het billen knijpen voor de Kerkradenaren. Zij hielden stand en mochten met drie punten huiswaarts keren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen