Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC boekt overtuigende zege in eerste thuiswedstrijd

Geplaatst opzaterdag 5 september 2020 - 22:53

Roda JC heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen overtuigend gewonnen van TOP Oss. De Kerkradenaren scoorden drie keer: 3-0.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Eerste kansen
Roda schoot goed uit de startblokken. Patrick Pflücke knalde de bal twee minuten na de aftrap uit een voorzet van Xander Lambrix over. Een paar minuten later probeerde Thijmen Goppel de bal in de verre hoek te plaatsen, maar zijn schot ging naast. TOP Oss kreeg na tien minuten een eerste kans. Doelman Youri Roulaux wist het schot van afstand goed te keren. Een hoekschop van Roland Alberg bleef vervolgens in het strafschopgebied van Oss hangen, waarna de inzet van Jordy Croux door de Brabantse defensie gekeerd werd.

Buitenspel
Roda JC bleef zoeken naar de openingstreffer.Een een-tweetje van Niek Vossebelt en Alberg leverde niets op omdat Vossebelt over het doel van TOP Oss schoot. De Brabanders kregen ook wat kansjes en na bijna een halfuur spelen verdween de bal vanuit buitenspelpositie in het Kerkraadse doel: geen 0-1, dus.

Voorsprong
Een minuut later kwam Roda JC op voorsprong. De opgekomen Stefano Marzo schoot de bal in de verre hoek achter doelman Geens en bracht de thuisploeg op 1-0. De bezoekers waren kort daarna dicht bij de gelijkmaker. Doelman Roulaux kreeg de bal na een schot van Cas Peters niet onder controle, maar herstelde zich direct.

Roda JC - TOP Oss (5 sep 2020)
Foto: Camiel Schnackers (L1)

Eindstand bereikt
Zeven minuten voor rust kon Roda JC opnieuw juichen toen Amir Absalem Pflücke wegstuurde en de Duitser de bal voor de voeten van Roland Alberg schoot. Die aarzelde niet en scoorde de 2-0. Drie minuten later was het opnieuw raak; Jordy Croux joeg de bal in de kruising en bepaalde de ruststand op 3-0.

Aanvallen
Roda JC probeerde direct na de hervatting de voorsprong te vergroten. Croux probeerde doelman Geens te verschalken, maar de bal ging over het doel van Oss. Een schot van Goppel ging naast en een kopbal van Marzo werd door Geens uit de lucht geplukt.

Remans mist
TOP Oss probeerde na een uur met een drievoudige wissel meer potten te breken. Dat leverde enkele hoekschoppen, een schot op doel van Dennis van der Heijden en een bal van Grad Damen in het zijnet op.

Roda kreeg ook nog mogelijkheden de score op te vijzelen. Invaller Mart Remans was in de slotfase dicht bij een treffer, maar hij kwam centimeters te kort om de bal in te schieten. Livio Milts ging daarna alleen op het Brabantse doel af, maar slaagde er niet in doelman Geens te omspelen.

Roda JC neemt na twee wedstrijden met zes punten en zonder tegengoals de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie in.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen