Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC bereidt uitduel voor op echt gras

Geplaatst opdonderdag 21 november 2019 - 22:26

De selectie van Roda JC is donderdagmiddag voor de afsluitende training uitgeweken naar het voormalige stadion Kaalheide.

Daar werd op echt gras getraind ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Geluk bij een ongeluk
In het Parkstad Limburg Stadion was de kunstgrasmat bevroren en onbespeelbaar. Trainer Jean-Paul de Jong noemde het 'een geluk bij een ongeluk' dat zijn team op echt gras heeft kunnen trainen, want in Deventer ligt een echte grasmat. "Daar hadden we al eerder over nagedacht, want we hebben al een aantal wedstrijden op gras gespeeld en het bleek dat dat we daar nog een beetje onwennig op waren."

Inzetbaar
Naast de afwezigen Timothy Durwael, Mitchel Keulen (beiden geblesseerd) en Antonio Cotán (geschorst), kan de Roda-coach weer beschikken over Richard Jensen, Roshon van Eijma en Daryl Werker. Jensen ontbrak een aantal weken vanwege een knieblessure en Van Eijma is terug uit Curacao, waar het nationale team afgelopen weekeinde een wedstrijd tegen Costa Rica afwerkte. Daryl Werker haakte in de wedstrijd tegen FC Dordrecht geblesseerd af, maar is ook weer inzetbaar.

Pieken
De Jong ziet uit naar de ontmoeting met Go Ahead Eagles en noemt stadion De Adelaarshorst een 'prima ambiance' om goed te presteren. "Een vol stadion, Engelse sfeer, een genot om daar te coachen. Een atmosfeer ook waar we in kunnen pieken."

De wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Roda JC begint vrijdagavond om 20:00 uur en is live te volgen via L1 Radio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen