Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC bekert verder na winst op Achilles

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 21:46

Roda JC heeft in Veen de volgende ronde van de strijd om de KNVB-beker bereikt

De Kerkradenaren wonnen in Veen met 2-0 van hoofdklasser Achilles.

Weggebokst
Achilles mocht in Sportpark De Hanen Weide na vijf minuten de eerste corner van de wedstrijd nemen, maar de bal werd door Radomir Novakovic weggebokst. Ook het eerste echte schot op doel kwam van Achilles, dat de Kerkraadse ploeg onder druk zette. De thuisploeg creëerde kansen, maar de bal ging over, verdween in het zijnet of de spits kwam te laat op een prima voorzet.

Eerste kans
Roda JC stelde daar weinig of niets tegenover. De Kerkradenaren kregen pas tien minuten voor rust de eerste kans van de wedstrijd, maar Iké Ugbo schoot uit de draai hard over. Kort daarna zeilde een schot van Achilles over het doel van de Roda-goalie e zag ook Ugbo zijn schot van buiten de zestien naast gaan.

Weinig overtuiging
In de eerste helft liet de hoofdklasser bij vlagen goed voetbal zien en speelde Roda JC met weinig overtuiging.

Gele kaart
De Kerkradenaren begonnen met dezelfde spelers aan de tweede helft en na een gele kaart te hebben ontvangen schoot Roland Alberg op het doel van Achilles. De bal werd tot hoekschop verwerkt.

Vuurpijl
Tien minuten na rust schoot Ugbo de bal op het doel, maar zijn schot kaatste via de paal terug in het veld. Drie minuten later schoot Roland Alberg de bal uit een draai in de verre hoek van het Achilles-doel de stonden de Kerkradenaren met 1-0 voor. Nauwelijks twee minuten later ging Jordy Croux als een vuurpijl op het doel van Achilles af. Zijn schot verdween via het lichaam van de doelman over de achterlijn. De thuisploeg kreeg daarna de kans op de gelijkmaker, maar de bal ging via Daryl Werker over het doel van Novakovic.

Prachtkans
Roda JC speelde in de tweede helft aanmerkelijk beter dan voor rust. Een aanval van Alberg, Chance Simakala en Romario Rösch leverde geen resultaat op. Een paar minuten later kreeg Niels Verburgh een prachtkans. Hij omspeelde de doelman, maar schoot vervolgens tegen de paal. Een kwartier voor het einde mocht Simakala een vrije trap nemen. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog in het doel van het team uit Veen.

Rakelings
Achilles was nog dichtbij de eretreffer maar de kopbal uit een hoekschop ging rakelings naast. In de slotminuut tikte een Roda-speler de bal nog van de doellijn. Roda JC won met 2-0 van een ploeg, die met opgeheven hoofd het veld kon verlaten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen