Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC bekert verder na winst op Achilles

Geplaatst opdinsdag 29 oktober 2019 - 21:46

Roda JC heeft in Veen de volgende ronde van de strijd om de KNVB-beker bereikt

De Kerkradenaren wonnen in Veen met 2-0 van hoofdklasser Achilles.

Weggebokst
Achilles mocht in Sportpark De Hanen Weide na vijf minuten de eerste corner van de wedstrijd nemen, maar de bal werd door Radomir Novakovic weggebokst. Ook het eerste echte schot op doel kwam van Achilles, dat de Kerkraadse ploeg onder druk zette. De thuisploeg creëerde kansen, maar de bal ging over, verdween in het zijnet of de spits kwam te laat op een prima voorzet.

Eerste kans
Roda JC stelde daar weinig of niets tegenover. De Kerkradenaren kregen pas tien minuten voor rust de eerste kans van de wedstrijd, maar Iké Ugbo schoot uit de draai hard over. Kort daarna zeilde een schot van Achilles over het doel van de Roda-goalie e zag ook Ugbo zijn schot van buiten de zestien naast gaan.

Weinig overtuiging
In de eerste helft liet de hoofdklasser bij vlagen goed voetbal zien en speelde Roda JC met weinig overtuiging.

Gele kaart
De Kerkradenaren begonnen met dezelfde spelers aan de tweede helft en na een gele kaart te hebben ontvangen schoot Roland Alberg op het doel van Achilles. De bal werd tot hoekschop verwerkt.

Vuurpijl
Tien minuten na rust schoot Ugbo de bal op het doel, maar zijn schot kaatste via de paal terug in het veld. Drie minuten later schoot Roland Alberg de bal uit een draai in de verre hoek van het Achilles-doel de stonden de Kerkradenaren met 1-0 voor. Nauwelijks twee minuten later ging Jordy Croux als een vuurpijl op het doel van Achilles af. Zijn schot verdween via het lichaam van de doelman over de achterlijn. De thuisploeg kreeg daarna de kans op de gelijkmaker, maar de bal ging via Daryl Werker over het doel van Novakovic.

Prachtkans
Roda JC speelde in de tweede helft aanmerkelijk beter dan voor rust. Een aanval van Alberg, Chance Simakala en Romario Rösch leverde geen resultaat op. Een paar minuten later kreeg Niels Verburgh een prachtkans. Hij omspeelde de doelman, maar schoot vervolgens tegen de paal. Een kwartier voor het einde mocht Simakala een vrije trap nemen. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog in het doel van het team uit Veen.

Rakelings
Achilles was nog dichtbij de eretreffer maar de kopbal uit een hoekschop ging rakelings naast. In de slotminuut tikte een Roda-speler de bal nog van de doellijn. Roda JC won met 2-0 van een ploeg, die met opgeheven hoofd het veld kon verlaten.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen