Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC: Bakker wacht, Roulaux vertrekt, Jensen blijft

Geplaatst opvrijdag 4 juni 2021 - 14:32

Danny Bakker heeft een contractaanbod van Roda JC voorlopig naast zich neergelegd. De middenvelder annex verdediger is transfervrij en rekent op interesse van meer clubs.

"Met zijn kwaliteiten kan hij ook aantrekkelijk zijn voor ploegen in de Eredivisie", erkent ook Roda's technisch directeur Jeffrey van As, die de hoop op een langer verblijf van Bakker nog niet definitief heeft opgegeven.

Meest bepalende speler
Bakker was volgens Van As 'de meest bepalende speler' in de ploeg afgelopen seizoen. Niet alleen vanwege zijn opbouwende en defensieve kwaliteiten, maar ook omdat hij medespelers beter laat spelen. Roda huurde hem onder gunstige condities van ADO Den Haag, waar Bakker de voorgaande seizoenen een vaste waarde in de Eredivisie was. De speler definitief contracteren is dan ook geen vanzelfsprekendheid.

Lees ook: De toekomst van Roda JC: stagneren, doorpakken of bridgen?

Jensen
Op dit moment heeft Roda JC voor het aankomend seizoen twaalf spelers onder contract staan. Een van hen is verdediger Richard Jensen. De Fin ondertekende een jaar geleden een eenjarig contract met een optie voor nog een extra seizoen en die optie is een tijdje geleden automatisch gelicht, laat Van As weten. Jensen speelt volgend seizoen dus ook in het Parkstad Limburg Stadion, waar de blessuregevoelige mandekker tot tevredenheid van hemzelf en vele anderen met een natuurgrasmat te maken krijgt. In het stadion zijn nu nog alleen restanten van het kunstgras te zien.

Keepers
Een van de kernvragen voor Roda is wie de keepersploeg gaan vormen. De club wil met drie keepers gaan werken. Van As wil het contract met de zelf opgeleide Loek Hamers verlengen en daarnaast moeten er dus nog twee doelmannen gehaald worden. Eerste keus van het afgelopen seizoen Jan Hoekstra keert terug naar FC Groningen, waar Roda hem van huurde, en de van Astra Giurgiu gehuurde Miquel Santos keert terug naar die Roemeense club. Daarnaast heeft Roda besloten niet verder te gaan met Youri Roulaux, wiens contract ook afliep.

Lees ook: Roda JC begonnen met aanleggen van natuurgras

Budget
Over ruim twee weken begint Roda weer te trainen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Van As hoopt vóór die eerste training op 21 juni de selectie al met enkele spelers uitgebreid te hebben, al rekent de technisch directeur erop dat de transfermarkt daarna pas echt op gang komt. Net als veel andere clubs heeft Roda de begroting en het spelersbudget immers nog niet definitief vastgesteld.

"Iedereen zit met dezelfde struggle", zegt Van As. "Iedereen kijkt naar die datum, 15 juni, waarop de begroting bij de KNVB ingediend moet worden. Gelukkig zijn we niet de enige club met dat probleem."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen