Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC afgedroogd door Telstar

Geplaatst opmaandag 22 april 2019 - 16:05

Roda JC heeft maandagmiddag in de uitwedstrijd tegen Telstar een smadelijke nederlaag geleden. De Kerkradenaren werden met 4-0 afgedroogd.

De Noord-Hollanders, die niets te winnen en niets te verliezen hadden, begonnen fel tegen het team van Eric van der Luer. Roda JC kreeg pas na zes minuten via Chance Simakala een kansje, maar de aanvaller kon niet genoeg kracht zetten om de bal in het Telstar-doel te schieten.

Openingstreffer
Na nauwelijks twaalf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong toen Terell Ondaan de bal uit een voorzet tussen de palen knalde. Even later was het al bijna 2-0, maar de scheids had voor buitenspel gefloten.

Geel
Telstar bleef kansen creëren. Een uithaal van Van Doorn ging naast het doel. Na een half uur spelen belandde een indraaiende hoekschop van Telstar tegen de paal en een schot van Mendes Moreira van dichtbij verdween over het doel van Muyters. Op slag van rust liep Mohamed El Makrini nog tegen een gele kaart aan.

Tien man
De tweede helft was negen minuten onderweg toen Senne Lynen de bal in de Roda-touwen schoot en Telstar op 2-0 bracht. De wedstrijd was amper een uur oud toen Henk Dijkhuizen met rood het veld mocht verlaten en Roda JC met tien man opnieuw mocht aftrappen nadat Toine van Huizen de thuisploeg op 3-0 had gebracht.

Gifbeker
De gifbeker was na dit doelpunt nog niet leeg. Telstar had de Kerkradenaren helemaal in zijn greep en maakte er in de 72e minuut 4-0 van door Terell Ondaan, die zijn tweede treffer van de wedstrijd maakte.

De Kerkraadse ploeg had ook daarna weinig of niets in te brengen tegen Telstar, dat de ambities van Roda JC om de play offs te bereiken op deze paasmaandag zo goed als om zeep hielp.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen