Overslaan en naar de inhoud gaan

Roda JC-aanvaller verkast naar Engelse laagvlieger

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 6:54

Voor voormalig Roda JC aanvaller Gyliano van Velzen (25) breekt er een nieuw avontuur aan. Hij was deze zomer gratis op te pikken, na zijn transfervrije vertrek uit Kerkrade. Daar profiteert de Engelse laagvlieger Crawley Town van.

De geboren Amsterdammer heeft een contract voor twee jaar getekend. Crawley heeft de optie om die verbintenis met één jaar te verlengen.

Lagere divisies
De Engelsen spelen al even in de League Two, op het vierde niveau van Engeland. In 2010 speelde de club nog in de National League. Die competitie hangt tussen amateur- en profniveau in. Sinds 2011 is Crawley Town echter terug te vinden in de League Two én zelfs even in de League One. Op dit moment is de formatie de nummer acht van de competitie.

Goed woordje
Van Velzen wordt de vierde Nederlander in de historie van de club. Doelman Michel Kuipers maakte de promotie van de National League naar de League Two en later League One mee. Later tekenden ook voormalig MVV-spits Thomas Verheydt en Enzio Boldewijn een contract in West Sussex. Die laatste zou ook een goed woordje hebben gedaan bij Van Velzen, zo schrijft Crawley op de eigen website.

Manchester United
De club presenteert zijn nieuwe aanvaller trots als 'voormalig Manchester United aanvaller'. Niet onterecht overigens, want Van Velzen was een korte periode actief in de jeugdopleiding van de Engelse grootmacht. Hij was ook drie jaar onderdeel van de jeugdacademie van Ajax. Zijn goede opleiding leverde hem echter geen grootse carrière op. Via Royal Antwerp, toen nog actief op het tweede niveau van België, en een reserverol bij FC Utrecht kwam hij bij FC Volendam uit. In het palingdorp bloeide hij op. Na twee goede seizoenen daar pikte Roda JC hem op.

Het huwelijk tussen Roda JC en Van Velzen kwam nooit echt los. De vleugelspeler bleef de club trouw na degradatie uit de Eredivisie, maar kon nooit echt zijn stempel drukken. Hij speelde 70 wedstrijden voor de club uit Kerkrade, waarin hij acht keer trefzeker was.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen